Hogyan vegyem rá, hogy költözzön kollégiumba?
22 évesen el tudja dönteni, mi a jó neki.
Te javasolhatsz, de ha nem akarja, akkor sehogy se "vedd rá".
Leginkább sehogy ne vedd rá. 22 évesen el tudja dönteni, hogy mi a jó neki és teljesen megérte, hogy nem akar kollégiumba költözni. Nem a te fiad az egyetlen ilyen, aki ilyen távolságról jár be. Én 23 éves vagyok és Komáromból járok be naponta már két éve és semmi hátrányom nincs belőle. Nem mondom, hogy a legkényelmesebb, de kibírható. Vonaton lehet tanulni.
Ha nem akar kollégiumba költözni, akkor ne erőltesd. Elég undorítóak a kollégiumok, na meg gondolj bele ott 4-5-en vannak egy szobában. Jobbik esetben is csak két fürdő van egy emeleten. Ilyen körülmények mellett inkább bevállalja az ember azt, hogy ingázik. Otthon azért mégiscsak ott a saját szoba, ahol nem zavar senki, nem kell várni a wc-re, fürdőre. Nem kell a hülye szobatársakhoz alkalmazkodni.
kollégiumba Pesten bekerülni kicsit nehéz, de ha kevés a család jövedelme, esetleg van valami hátrányos helyzet, lehetséges
DE! ha a fiad nem akar beköltözni a koleszba, ne erőltesd. Igaz, hogy én csak 80 km-re járok egyetemre, nem 100-ra, de engem se lehetett rábeszélni arra, hogy ott lakjak, inkább átszállással, hajnali 4-kor elindultam mindig.
fáradt voltam, morcos voltam, de mégis így éreztem jól magam, mert a mai koleszok viszonyai nem túl kellemesek, tanulásra a legtöbb szinte alkalmatlan az állandó bulik miatt. megnyugtató a tudat, hogy este hazatérhettem a családomhoz, és édesanyám vacsorával várt.
én azt mondom, ő már felnőtt ember, el tudja dönteni, bírja-e vagy sem. ráadásul jelentős pénzeket spóroltok ezen, hiszen nem kell a kolidíj+hazajárás ára hétvégente, csak a bérlet ára, otthonról tud vinni szendvicset, kaját, ha akar, én jelentősebben olcsóbban kijöttem.
Engem fegyverrel se lehetne kollégiumba kényszeríteni, annyi szent.
Vagy nem csinálnám az adott egyetemet, vagy vállalnám a bejárást. Így is tettem, mármint bejártam. Igaz, sokkal kisebb távolságról, viszont a pocsék közlekedés miatt ez nekem is mindennap hajnali kelést jelentett.
De ezerszer inkább, mint szobatársak, közös fürdőszoba, "házirend"... pff...
Ez elmegy egy kb. két-háromhetes nyaraláson egy hostelben, de így élni, és főleg: tanulni!? Soha!
A kollégiumban sem lenne kipihentebb. Ilyen helyen nem lehet rendesen aludni, sem nyugodtan élni.
A kollégium azoknak való, akik az állandó pörgést, bulizást, mászkálást... szeretik.
Akit a bejárás is fáraszt, az egy kollégiumban három nap után dőlne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!