Közép-és emeltszintű INFORMATIKA érettségi?
Sziasztok!
Mennyi idő felkészülni közép ill. emelt infó érettségire? (Minden nap van rá kb. 6 órám).
Már elég rég tanultam informatikát.
Milyen könyvet/anyagokat tudnátok ajánlani!
Köszönöm
Meg kéne mondanod pontosan, hogy most hol tartasz, mennyire vagy okos és szorgalmas, és milyen gyorsan tanulsz, meg mennyi gyakorlás kell, hogy elsajátíts valamit.
Ebből sejthető, hogy nehéz értelmes és jó választ adni a kérdésedre.
Szia! CAD programokat használok + ami még szükséges (Office) a napi munkámhoz, ennyi a jelenlegi tudásom.
Szorgalmasnak szorgalmas vagyok, értéssel tanulok (magolni nem tudok). Középsuliban 2 évig tanultunk infót, egyetemen volt VBA-programozás egy szemeszter erejéig.
Emelt szintről nem tudok nyilatkozni, középsuliban egy évig jártam fakultációra, de végül feladtam, mert képtelen voltam megtanulni programozni.
Középszint nem hiszem, hogy különösebb felkészülést igényel, maximum a táblázat-, ill. adatbázis kezelés része (de ha van az embernek egy kevés logikája, simán meg lehet oldani). Emlékszem, mi három évig tanultunk informatikát gimiben, de én csak az érettségi előtti utolsó 3-4 hónapban kezdtem el figyelni az órákon. Bőven elég volt, 90% feletti lett az érettségim, bár őszintén szólva utólag semmi értelmét sem látom, hogy megcsináltam. Kiváltottam az ECDL bizonyítványt, ami évek óta porosodik a szekrényemben, továbbtanulásnál nem járt érte pont, és sosem érdekelt senkit, hogy van ilyenem. A közép érettségi is teljesen felesleges, továbbtanulásnál alig van pár szak, ahol be lehet számíttatni (nyilván főként egészségügyi, ill. műszaki képzéseken), de azokon a szakokon meg már édeskevés az a tudás, ami a középhez kell.
Heló:D
én múlt év augusztusában döntöttem el, hogy emelt infót teszek mert a többi tantárgynak nem láttam értelmét emelten, a matekhoz meg már késő volt. Úgyhogy fogtam magam és megnéztem az előző évek összes emelt infóját, elolvastam 1-2 C# könyvet, mindezt teljesen egyedül ugyanis sulimban nem tanitottak informatikát, és most itt ülök 460 ponttal, hibátlan programozással összességében 90%-os emelt infóval. Szerintem ez matek mellett a leghasznosabb emelt és a legjobb benne, hogy az internetnek köszönhetően tanár se kell hozzá:D Úgyhogy teljes mértékben kivitelezhető szerintem, én sem vagyok egy stréber-robot hibrid csak szerettem foglalkozni vele és remélem szeptembertől még többet fogok tudni is:D bármi kérdésed van szólj nyugodtan:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!