Hogy kéne angolul levelet írni?
Nem, te nem tudsz angolul. Aki tud, annak nem okoz gondot egy levélírás, főleg egy ismerősnek, ahol nem baj ha nem helyes nyelvtanilag vagy egyéb hibák vannak benne.
Hy,
I'm xy, we meet at last summer in England, do you remember me? I really miss you, you are a funny people, you makes me laugh all the time. I'm curious what happened to you since we didn't see each other. How are you?
I'm fine. Me and my family planning to do trip in England at this summer, would you like to meet again? I hope you would. It's a short and quick message for answer a question. I'm showing to her/him, if you speak English, you could write an easy message to a friend. It's not that hard like math on the university.
Love,
xy
Én megpróbáltam, ez lett belőle. Biztos vagyok benne, hogy darabokra szednének az emberek a hibák miatt, ha megkérdezném, mi nem jó benne, de nem kérek mást, hogy írja meg helyettem a levelet. Akikkel meg eddig beszéltem angolul, egyszer nem szóltak a hibák miatt, megértettük egymást.
"I really miss you, you are a funny people"
:DDD
levélírásnál amúgy külön pontot adnak a dátumért a megszólításért az aláírásért és az elbúcsúzásért
ezen kívül szokott lenni 4 szempont és meg van kötve hogy nagyjából 200 szó legyen tehát 50-50-50-50
szóval érettségin meg nyelvvizsgán eléggé körbehatárolják milyennek is kell kinéznie a levelednek
ezt úgy lehet gyakorolni hogy nagyon sok levelet megírsz és egyre jobbak és jobbak lesznek, nyelvvizsgán érettségin még szótárt is lehet használni (én mondjuk nem használtam, mert én tényleg tudok angolul)
valós ismerősnek meg azt írsz amit akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!