Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogi asszisztens vagy ügyvitel...

Jogi asszisztens vagy ügyviteli titkár?

Figyelt kérdés
Ha csak ez a két véglet lenne, melyiket választanátok? Elhelyezkedés szempontjából még az esélyesebb?
2015. júl. 17. 09:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Bocsi az offert,de en ugy tudom a jogi asszisztens az mar egy meghalt kepzes, tehat nem indul. Legalabbis neten minden oldalon ezt olvastam. Ha megis talaltal foleg Bp-en velem is megoszthatnad, mert en is oda akartam jelentkezni. Ugyviteli titkar az kb ugyanaz,ha megnezed a kepzes kimenetelet, csak lebutitott formaban.
2015. júl. 19. 16:34
 2/10 anonim ***** válasza:

#1!

A jogi asszisztens képzés jogi felsőoktatási szakképzés néven fut.

Kérdező, én ezt választanám.

Nehezebb, összesen 120 kreditet kell megszerezni, ebből 90 kreditet a jogász szakból!

Elhelyezkedni vele inkább nagyvárosokban lehet, nem rosszak az esélyek. A fizetés egy kicsit kevés.

2015. júl. 19. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Tehat mar csak egyetemen lehet tanulni? Akkor ezert nem talaltam az okj-k kozott. Koszonom a valaszt.
2015. júl. 20. 07:38
 4/10 anonim ***** válasza:
2. Te ebben dolgozol, vagy honnan van ralatasod a szakra? Ez biztos erdekli a kerdezot is. Engem is nagyon erdekel a szak, de mindenki azzal riogat, hogy ezt a poziciot, altalaban a kezdo jogaszok toltik be, tehat jogi asszisztensre semmi szukseg. :( Nem tudom Bp-en ez mennyire allja meg a helyet.
2015. júl. 20. 07:39
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen, már kivették az OKJ-k közül, már csak felsőoktatási intézményben taníthatják.

Engem csak az ilyen jogi dolgok vonzanak. A DE-re jelentkeztem erre a szakra, de majd át szeretnék jelentkezni igazságügyi igazgatásira.

És elvileg tényleg rengeteg van jogi asszisztensekből, de viszont aki jogi asszisztens keres, az nem fog jogászt alkalmazni, mert túlképzett a pozíció betöltésére, illetve a munkáltató sem tudna neki annyit fizetni, mint amennyit tud.

2015. júl. 20. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:

#2. vagyok,

erősen gondolkoztam, hogy erre a szakra jelentkezzek, így utánanéztem.

Felvin szakkeresőbe írd be, hogy "jogi" és kiadja melyik egyetemeken van.

Nem jellemző, hogy jogászok elmenjenek jogi asszisztensnek. :D

2015. júl. 20. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Kerdezo: Megkerdezhetem,ha jogi dolgok erdekelnek,hogyhogy nem jogot szeretnel tanulni?
2015. júl. 20. 20:41
 8/10 anonim ***** válasza:

2. Miert nem jelentkeztel erre?

En nem tudom gyakorlatban mit csinal az asszisztens. Mert nehez elkepzelnem,hogy egy ugyved asszisztense(titkarnoje?) csak egy jogi asszisztens lehet. Ezert volt hiheto szamomra,amit sokan meseltek,hogy gyakorlatban a szakvizsga nelkuli, nem szakosodott jogaszok toltik be ezt a poziciot,"altalanos" jogi diplomaval,mert kb annyit tudnak vele kezdeni. Aztan csak remelem,hogy ez nem igaz,de en mindenhol ezt hallom,olvasom. Ezert vagyok kivancsi ti mit tudtok errol. Meg ha nem is jogaszok, akkor egy akarmilyen titkarno betoltheti e ezt a poziciot. Gyakorlatban nem biztos,hogy szukseg van ilyen "mely" tudasra.

2015. júl. 20. 20:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Először is, mert oda nagyon magas a ponthatár. Másodszor, piszok sokat kell tanulni, meg a római jog nagyon nehéz, harmadszor pedig, tényleg vannak jogászok ezer számmal, akik nem találnak állást. Jogásznak csak akkor menjen az ember, ha van pénze magánpraxisra.
2015. júl. 20. 21:26
 10/10 anonim válasza:

Én jogi asszisztensként dolgoztam 5 évig.

Hatalmas felelősséggel szinte min.bérért.

A feladatomon túl több mindent csináltam. Rohadt stresszes. Főként, ha főnökség is olyan beállítódású, hogy azt hangoztatják; Aki nem jogász, nem is Ember....

bocs, hogy a többiek Istenek:D

2015. aug. 30. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!