Jogi asszisztens vagy ügyviteli titkár?
#1!
A jogi asszisztens képzés jogi felsőoktatási szakképzés néven fut.
Kérdező, én ezt választanám.
Nehezebb, összesen 120 kreditet kell megszerezni, ebből 90 kreditet a jogász szakból!
Elhelyezkedni vele inkább nagyvárosokban lehet, nem rosszak az esélyek. A fizetés egy kicsit kevés.
Igen, már kivették az OKJ-k közül, már csak felsőoktatási intézményben taníthatják.
Engem csak az ilyen jogi dolgok vonzanak. A DE-re jelentkeztem erre a szakra, de majd át szeretnék jelentkezni igazságügyi igazgatásira.
És elvileg tényleg rengeteg van jogi asszisztensekből, de viszont aki jogi asszisztens keres, az nem fog jogászt alkalmazni, mert túlképzett a pozíció betöltésére, illetve a munkáltató sem tudna neki annyit fizetni, mint amennyit tud.
#2. vagyok,
erősen gondolkoztam, hogy erre a szakra jelentkezzek, így utánanéztem.
Felvin szakkeresőbe írd be, hogy "jogi" és kiadja melyik egyetemeken van.
Nem jellemző, hogy jogászok elmenjenek jogi asszisztensnek. :D
2. Miert nem jelentkeztel erre?
En nem tudom gyakorlatban mit csinal az asszisztens. Mert nehez elkepzelnem,hogy egy ugyved asszisztense(titkarnoje?) csak egy jogi asszisztens lehet. Ezert volt hiheto szamomra,amit sokan meseltek,hogy gyakorlatban a szakvizsga nelkuli, nem szakosodott jogaszok toltik be ezt a poziciot,"altalanos" jogi diplomaval,mert kb annyit tudnak vele kezdeni. Aztan csak remelem,hogy ez nem igaz,de en mindenhol ezt hallom,olvasom. Ezert vagyok kivancsi ti mit tudtok errol. Meg ha nem is jogaszok, akkor egy akarmilyen titkarno betoltheti e ezt a poziciot. Gyakorlatban nem biztos,hogy szukseg van ilyen "mely" tudasra.
Én jogi asszisztensként dolgoztam 5 évig.
Hatalmas felelősséggel szinte min.bérért.
A feladatomon túl több mindent csináltam. Rohadt stresszes. Főként, ha főnökség is olyan beállítódású, hogy azt hangoztatják; Aki nem jogász, nem is Ember....
bocs, hogy a többiek Istenek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!