Mi a teendo? Milyen lehetosegeim vannak? Hol tudom ezt pontosan megfellebezni?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy jartam egy budapesti foiskolara, ahol megszakitottam a tanulmanyaimat, de a TO-n nem passzivaltattam magam hivatalosan. Az utolso esedekes tandijamat nem fizettem be ( elore jeleztem a TO-n, hogy reszletfizetest szeretnek, amit engedelyeztek, de vegul ennek teljesitese nem tortent meg reszemrol). A tanulmanyi rendszer feluleten az allapotom " passziv" maradt, de a vizsgakra valo jelentkezesemet letiltottak, igy gondoltam, a passziv statusz is megszunik. 1 ev elteltevel kaptam levelet az iskolatol, amiben kovetelik , hogy fizessem be az elmaradt tandijat. Jogosan kovetelik ? Abban a felevben, amire a penzt kerik tolem, mar orakra sem jartam, vizsgara meg mint feljebb emlitettem a tiltas miatt nem tudtam jelentkezni. Mi a teendo ilyenkor? Milyen lehetosegeim vannak , hogy elkeruljem a fizetest?2015. júl. 14. 16:23
1/2 anonim válasza:
Írhatsz esetleg egy dékáni méltányosságit, de szerintem jogosan kérik. Ha beiratkoztál aktív félévre, vettél fel tárgyakat (gondolom vettél, ha lettek volna vizsgáid), ráadásul még részletfizetést is kértél, minden arra utalt, hogy szeretnéd azt a félévet befejezni. Egyébként olvasd el a térítési és juttatási szabályzatot, biztos írnak róla, hogy milyen esetekben nem kell fizetni.
2/2 A kérdező kommentje:
Koszi!!
2015. júl. 15. 06:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!