Ovodaban miert nem tanitnak (kombinatorikat)?
A gyerekek nem benak (leulnek es felallnak) .
Oh , Ovoneni tanit is ...
#7-es válaszolónál van a pont. Tökéletesen leírta a dolgokat. Utalt arra, amit úgy hívunk hogy unicitás.
Másrészt szerintem teljesen szubjektív a dolog, kinek melyik témekör egyszerűbb.
Nem tudom, a mai óvodásoknál mi a divat, meg mit csinálnak egész nap. De mi pl. annak idején nagyon sok várat építettünk a homokozóban. Volt, hogy valaki vitt egy kannát, azt mindig telemerte homokkal, aztán öntötte rá a meglévő építményre.
Mindenki nyílván azt szeretné, hogy egyre megasabb "várat" sikerüljön felépíteni. Pl. ha a célkitűzés, hogy 1 méteseres várat építsünk, ami valójában egy kúp, akkor vajon hány kanna homok kell ehhez?
Vagy ha pl. 6-an építjük ezt a várat, mennyi idő alatt lesz kész...
Szóval itt igazából elég elemi dolgokról van szó. Ennyi erővel miért ne tanítsanak óvodában pl. térfogatszámítást és geometriát.
Jó volna pedig, hiszen a geometria nem csak elméleti, hanem kézzel is megfogható. Ezzel szemben a kombinatórika szerintem sokkal kevésbé kézzel fogható, mint a geometria.
Minden esetre jó ötletnek tartom, hogy valami minimális matemetikát már óvodában is mutassanak a gyereknek, ez egy jó kezdeményezés.
Volt egyszer egy aranyos kislany (Piroska) .
Piroska tudja mi a kis pont es a nagy PONT .
Piroska nem kancsi , es tudja mi az egyenes , birja mozgatni minden iranyba (iranyban is) ...
Piroska azt is tudja , hogy :
kerek erdoben , kerek erdon , kerek erdon kivul (4 szek) ....
Nem tudta , hogy mi a Farkas (de megtanulta Ovoneni nelkul)
Gondolom mindenki gyanitja , hogy Piroska sapkaja piros ?!
En vagyok a gonosz (fekete-sapkas) Farkas...:-)
Erdoben a mozi-szekek (4) egymas mellett lehetnek : " fuggoleges , vizszintes , ferde , zig-zag " stb. Majd kuldok kepeket is "kerek-erdoben" , mert a gyerekek ertik a kepeket matek es nyelvtudas nelkul . Abban en se vagyok biztos , hogy 12-ig szamolni mit is jelent ?
(matematika ????)
Tehat akkor Piroskanak van 4 (a negy ujjam) mozijegy , leulhet 4 kulon
szekre (ezt mar a macskam is erti).
Piroska, Farkasnak van 4 ujjam-jegy , de nem lehetnek egymas mellett , mert a bolcsodeben nagy a Zordibalas (nyavogas) .
Ez mind semmi , mert jon a Vadasz ...
Nem beszelek ( utok , vagok es gondolkodok)...:-)
(Nalunk meg szabad nyavogni...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!