Kereskedelem és marketing szakon milyen jellegű a matek?
Sziasztok!
Érdekel a marketing, szívesen végezném el ezt a szakot, de félek, hogy mivel határozottan rossz matekos voltam, nem tudnám (jól) teljesíteni.
Az érdekelne, hogy a matek mennyire nehéz és milyen jellegű a kereskedelem és marketingen? Inkább az elmélet a fontos, vagy a gyakorlat?
Én számolni szeretek és viszonylag jól tudok, de a bonyolultabb példák elméletét soha nem értettem, vagy min. rettentően sok idő volt, mire képbe kerültem. A képleteket is mindig gyűlöltem megtanulni.
Remélem, van közöttetek olyan, aki ismeri a szakot és le tudja írni a tapasztalatait.
Köszönöm előre is! :)

Na, látod, pont ez a baj; a képleteket nem megtanulni kell, hanem érteni (jó, van egy-két képlet, például 2r*pí, amit meg kell tanulni, mert egyébként felsőbb matematikai tudás lenne szükséges a képlet megértésének miértjéhez). A képletek csak koncentrálják az elméletet (azért is hívják képletnek, mert a megfelelő esetben lehet használni, és nem kell mindig levezetni; például a másodfokú egyenletet azért megoldóképlettel oldjuk meg, mert bizonyos esetben (például x*x együtthatója 1-től különbözik) macerás lenne teljes négyzetté alakítani).
Ha gyenge az alapod, akkor fog még gondot okozni, de szerencsére tanulni sosem késő. Azt tanácsolom, hogy a nagyobb témaköröket próbáld meg összefoglalni a nyáron a tankönyvekből, ismételj egy kicsit, hogy azért ne teljesen a 0-ról indulj.

Hát nem könnyű, szorgalom és sok gyakorlás kell hozzá. De határozottan teljesíthető. Na jó, a BGF-en nem annyira xD
Egy mérnök, vagy egy infós nagyságrenddel több és nehezebb és elvontabb matekot tanul.

Köszönöm szépen a válaszokat!
Második szaknak szántam, először oroszra megyek (üzleti orosz szakirány), csak mellé nagyon szeretném ezt is elvégezni, de nem tudom, mennyire érné meg belevágni, ha egyszer ennyire utálom a matekot. (Az érettségim egyébként 3-as lett, ráadásul kevés ponton múlt, hogy meglegyen, szóval tényleg elég gyenge vagyok.)
De köszönöm szépen, hogy írtatok! Ennek a gazdasági matematikának utánajárok, hogy ahhoz is olyan sötét vagyok-e. :) De annak örülök, hogy nem tartozik a legkeményebb matekos szakok közé. Az, hogy mérnök legyek, már eszembe sem jutna... :D

Kereskedelem és marketing szakon nem kell félned a matektól. Rengeteg olyan embert ismerek, aki elvégezte úgy, hogy nem sok köze volt a matekhoz.
Egyetemnek mindenképpen a BCE-t vagy a BGF-et ajánlom belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!