Melyik minor szakot ajánlanátok?
Szeptembertől ELTE BTK, francia szakon leszek hallgató. Szeretnék egy másik nyelvszakot megcélozni minorként, de túl sok minden érdekel, nem tudok választani. Esetleg valakinek van tippje számomra, korábbi tapasztalata?
Eddig a spanyol, holland, dán, svéd, japán, kínai, arab, héber, finn az, ami eszembe jutott. :"))
Azt érdemes figyelembe vennetek, hogy ha kínaira vagy bármilyen más kelet-ázsiai nyelv minorjára szeretnétek jelentkezni, akkor elsőbbséget élveznek a más kelet-ázsiai szakon lévő hallgatók.
Viszont ettől függetlenül is legyen több tervetek, ugyanis a nyelvi minoroknak vannak alapozó tárgyaik (minorra a 2. félév végén kell jelentkeznetek), amik elvégzéséhez 2 félév szükséges. Szóval ha felveszitek mondjuk a kínait vagy a japánt és bekerültök, akkor onnantól már sima az ügy, de ha nem, akkor még a tárgyfelvételkor keresnetek kell másikat ahova még bekerühettek.
Én is ELTE franciás leszek szeptembertől! :D
És én a kínait tervezem majd fölvenni.
Eleve valami keleti nyelvet akartam, mert a francia mellett (meg persze az angol mellett) szerintem nagyon ütős párost alkotnának.
Spanyolra csak akkor mehetsz, ha megírsz egy, a középfokú nyelvvizsgával egyenértékű tesztet, ez ugyanis a minor bemeneti követelménye (legalábbis gondolom, hogy ez, általában több tárgy sikeres teljesítése szokott lenni)
Iiigen, a spanyolról valóban lecsúsztam, még láttam rá esélyt, hogy feltornázzam szeptemberig a meglévő ismereteimet, de aztán mégis kevés az idő. :D
A kínain én is töröm a fejem. Nem tudom. Most a svéd került még nálam nagyon előtérbe... Csak annyit tudok, hogy ki fogok tépni a hajam, mire odáig jutok. :')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!