Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik OKJ-s tanfolyamot...

Melyik OKJ-s tanfolyamot végezzem el szerintetek?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, jelenleg egyetemre járok, másodszakot is tervezek felvenni, de előbb szeretném kihasználni azt a lehetőséget, hogy az állam 23 éves kor alatt finanszírozza egy szakma megszerzését.

Sajnos nem vonzanak az irodakukac munkák, a különböző ügyintéző képzések, a természettudományok (pl. vegyésztechnológus), mérlegképes könyvelő és társai, de még az idegenforgalom sem. Az egyetemen tanulok elég reált, és földhözragadt dolgot, az OKJ-vel valami olyan végzettségre szeretnék szert tenni, amit szívesen csinálnék. Csupa olyan dolog érdekel, ami alkalmatlan a munkaerőpiacra, de talán később alapíthatok vele saját vállalkozást, ha úgy alakul. Kreatív, kissé művészmunkák érdekelnek, amelyekhez szükség van fejlett esztétikai érzékre. (Tíz évig jártam művészeti iskolába.) Szeretnék adni egy esélyt egy olyan esetleges munkának, amit szeretnék is.

A következőkben gondolkodtam:

Dekoratőr (mindkét testvérem nagyszabású esküvőjén is enyém volt a feladat), textiltervező, ötvös (ékszerész), enteriőr-stylist, stylist, lakberendező, virágkötő, virágdekoratőr.

(Hangsúlyozom, hogy nincsenek olyan hiú reményeim, hogy ezeket alkalmazottként tudom majd hasznosítani, ezért gondolkodom saját vállalkozásban. Rendes munkára ott lesz a két diplomám.)

Véleményeteket vagy egyéb ötleteiteket előre is nagyon köszönöm.

2010. márc. 2. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a dekoratőr és lakberendező szakmával tudnál igazán mit kezdeni. Persze, nagyon jól kell csinálnod, hogy igazán befusson egy saját vállalkozás. Bár utóbbit nem is kellett volna írnom, hiszen a fenti sorid felelősségteljesen gondolkodásra vallanak.
2010. márc. 2. 13:38
 2/5 czibles ***** válasza:

tudtommal, ezek az ingyenes képzések 2-3 évesek, és minden nap be kell járni, rendesen mintha gimibe járnál.

ha nagyon szeretnéd, akkor fizetősen ugyaz azt megtudod csinálni hétvégin és 1 év alatt.

(ismerős mondta aki utána nézett, én nem láttam ilyet)

2010. márc. 2. 13:39
 3/5 anonim válasza:

Szerintem ezek mind tök jó szakmák!! Lehetnék akár fényképész is! Abban is kilehet élni művészi ambícióid!

Hálás feladat ... megörökíteni más boldogságát!!!

:):)

2010. márc. 2. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem a Dekoratőr bejön, de egyébként szerintem mindegyik szép szakma amit leírtál.

Amin még kiélheti az ember az alkotó kedvét és baráti társaságban is jól jön szerintem az a műköröm építő.Hobbi szinten is, vállalkozóként is és iskola melletti kereset kiegészítésként is jól jön.

Remélem sikerül döntened :)

2010. márc. 2. 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a lakberendező, dekoratőr jó lehet, vagy még esetleg a cukrász. Ott is lehet kreativitást kiélni.
2010. márc. 4. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!