Hogyan kell jól alkalmazni az atlaszt ill. a forrásokat a szóbeli vizsgán?
Figyelt kérdés
Lassacskán szóbelihez közeledem és érdekelne ennek a 2 dolognak a helyes használata.
Előre is köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 23. 17:11
1/4 anonim válasza:
Atlasz jó arra, hogy kinézd belőle az évszámokat, neveket és a helyszíneket. Szöveggyűjtemény meg arra jó, hogyha verset kell elemezni, akkor abban megtalálod.
2/4 A kérdező kommentje:
Értem. Mennyire lehet abból felépíteni egy feletet? Tanultam/om a tételeket,de van,ami ki fog maradni,mert idő se igazán van és hangulat se. Szóval előfordulhat,olyat húzok,amit nem tanultam,tegyük fel pl. töri. Semennyi vagy nagyon minimális ismerettel össze lehet hozni?
2015. jún. 23. 17:29
3/4 anonim válasza:
Igen, bár a tételtől is függ, hogy mennyire találsz az atlaszban hozzá segítséget. Főleg a kronológiát érdemes nézni, abban nagyon sok dolog ott van. Olyan az egész, mint az írásbeli részben az esszéírás, csak most elő is kell adnod. Magyarból is össze lehet hozni a szöveg segítségével a tételt, verset/novellát elemezni csak tudsz valamennyire. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :)
Megpróbálom majd jól alkalmazni az atlaszos dolgot. Ha szerencsém lenne és olyat húznék,amit tudok,akkor lehet nem is használnám.
Novella és verselemzéssel nincs bajom. ;)
2015. jún. 25. 00:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!