Nem engedik át másik osztályba. Mit lehet tenni?
Hát igen, így nehéz... meg aztán azt gondolom, hogy nem az igazgató felettese az illetékes, hanem lent, a probléma gyökerénél kellene megpróbálni közös nevezőre jutni. De ha nincs "esettörténet", akkor tanácsot is nehéz adni..
Tanárral vagy osztálybeli gyerekkel, gyerekekkel van probléma - még ennyit sem tudunk.
Meg azt sem, mit mond az igazgató, miért nem engedi másik osztályba?
Jogos! Probléma:
Év elején kezdett gyanús lenni, hogy 13 fő az osztálylétszám. Aztán a nyílt nap alkalmával szembesültem vele, hogy írtó gáz az osztály. Tele van SNI-s és egyéb problémás gyerekkel. Egy részének van papírja (kb a fele), és van akinek még nincs. 3-4 volt az a gyerek, akivel látszólag nincs probléma. Abból 2 már elment (vajon miért?). Szóval félévkor türelmet kértek, ezt megkapták. De mivel semmi nem változott, évvégén kértem a fentieket. Az elutasításban nem kimondottan indokolnak. Szerintük minden rendben az osztályban. A gyerekem nem szeret oda járni, nincs barátja az osztályban. A másikban lenne, de oda meg nem engedik át. Gondolom a kis létszám miatt bukna az osztály. De ha elviszem másik iskolába is bukni fog. Totál tanácstalan vagyok.
Na, ez így már sokkal könnyebb :-)
Pl. nem tudnád-e megoldani, hogy a másik osztályból valaki "cseréljen" a gyerekeddel? Lehet, a másik osztályban van olyan gyerek, akinek meg jól jönne, hogy ez gyengébb osztály.
Vagy ha ez végképp nem megy, akkor az a fiú, aki lehetne a gyereked barátja, nem tudna-e átjönni a gyerekedhez?
Ha ezek nem működnek, akkor pl. Nevelési tanácsadónál lehetne tanácsot kérni, mit tegyél vagy végső esetben tényleg feljebb menni.
Most ezt csak viccből mondom : vagy buktasd lejjebb a gyereked (egyszer ezt tényleg megcsinálta egy anyuka, mert a mi osztályunk sem volt egyszerű eset, de ott tanár probléma volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!