Friss szociológia alapdiplomával hol kezdjek neki állástkeresni?
Tanácsot szeretnék kérni az ügyben, hogy szociológia diplomával hol kezdjem el az állás keresést.
Tudom ez attól is függ hogy milyen terület érdekel stb.
De egyelőre csak szeretnék kapni olyan ötleteket ami megkönnyítni az utána nézést (még nem szűkíteném le a kört), tehát pl ha tud valaki olyan oldalakat ahol szociológiával kapcsolatos munkák iránt érdemes érdeklődni, vagy tud adni valami hasznos tanácsot, hogy hol lenne érdemes próbálkozni, azt megköszönném
Sehol. Már egyetem alatt olyan kapcsolatokat kellett volna építeni, hogy most tudj hol érdeklődni. Tudományos diákkör meg ilyenek.
Én visszamennék mesterképzésre, és ezúttal komolyan venném a szociológiát.
Az igazság, hogy kéne felsőfokon beszélni minél több európai nyelvet.
áhh, olvastam a kérdésedet, és nagyon nagyon rossz oldalról közelíted meg ezt. 2015 van, már nem arról szól a munkaerőpiac hogy az ember megcsinál egy diplomát és várja, hogy ki lesz olyan kegyes, aki befogadja. ezt nem bántásból mondom, nagyon sok fiatal csinál ugyanígy.
az egyetemi évek nem csak arra vannak, hogy magold a könyveket, bulizz, stb. hanem arra, hogy barátkozz, embereket ismerj meg, lásd a lehetőségeket, hogy hova mennél ha megvan a diploma. de ahogy rajtad látom friss diplomával a kezedben azt sem tudod, hogy milyen oldalakon keress, és a gyakorikerdesek.hu-n teszed fel a kérdésedet, hogy hol is kéne elhelyezkedned.
ha engem kérdezel, én azt mondom, hogy tanulj tovább, és maradj tanársegéd az egyetemen.
"2015 van, már nem arról szól a munkaerőpiac hogy az ember megcsinál egy diplomát és várja, hogy ki lesz olyan kegyes, aki befogadja. "
De, ha valaki mérnöknek tanul. Itt lett elrontva :).
A szociológia inkább társadalomtudományhoz (mint külön karhoz) tartozik, sok helyen nem a bölcsészkaron belül van (csak a bölcsész, mint büfészakos miatt..), de végül is nem ez a lényeg.
Igaza van annak, aki azt írta, hogy az egyetemen kellett volna kapcsolatokat építeni, de nekem nem így alakult (más kérdés h miért), de most már ez van (szerintem nem én vagyok az egyetlen ilyen, sőt…).
Ezen kívül nem arról van szó, hogy a GYIK-ra támaszkodva akarok friss diplomásként munkát találni magamnak, ezt nem is gondoltam így, de sosem lehet tudni, hátha van olyan, aki esetleg elolvassa a kiírásom, és tud olyat írni h. itt meg ott esetleg érdemes(ebb) lenne próbálkozni, mert …
De nem vettem alapul, h. lesz ilyen, csak ITT IS próbáltam érdeklődni, mert kérdezem én, miért ne?
Az első válaszoló meg annyit írt ugyan, hogy sehol, de legalább a kérdésemre válaszolt! köszönöm!
Friss szociológia alapdiplomával úgy, hogy semmilyen szakmai előzményt nem tudsz felmutatni, nem fognak szociológiával kapcsolatos munkakörben alkalmazni. Talán szocmunkás jellegű, családsegítő munkákra vehetnek fel, mert ott viszonylag nagy a hiány főleg egyes területeken - gondolhatod, miért...
Nekem MA diplomám van, egyetem közben jó helyeken voltam gyakorlaton, de a mai munkám során kb. 5%-ban hasznosítom amit tanultam és nem is keresek valami jól.
Leginkább olyan helyeken próbálkozhatsz sikeresen ahol mindegy milyen diplomád van csak legyen, ahová elég az érettségi (de talán örülnek hogy diplomád van csak nem fogják megfizetni), ahová nyelvtudás kell (ha van). Vagy ismerősöknél lehet puncsolni.
Egyébként pedig menj mesterképzésre, azzal valamivel több esélyed van és közben diákként tudsz dolgozni, szakmai tapasztalatot gyűjteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!