Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én nem fizetnék soha...

Csak én nem fizetnék soha azért, hogy egyetemre járhassak?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni, hogy annyira akarjak tanulni, hogy fizessek érte. Inkább lerakok nyelvvizsgát, újraírom az érettségiket, hogy több pontom legyen, de soha nem fizetnék érte. Amikor idén jelentkeztem, meg sem fordult a fejemben, hogy megjelöljek fizetősen is szakokat,szerencsére így is fel fognak venni.
2015. jún. 19. 12:03
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
És akkor mit csinálnál, ha az egyetlen dolog, ami érdekelne, ez lenne a célod, az álmod, esetleg nem indulna ingyenes verzióban?
2015. jún. 19. 12:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Az a ritkábbik eset, a legtöbb szak indul államin is...
2015. jún. 19. 12:09
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
az erettsegiket ujrairni ia tobb 20ezer forint... Örülj neki h a szakod van allamin, es fel is vesznek.
2015. jún. 19. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Jó esetben az írja be az költségest akiknek nem olyan megterhelő kifizetni.Az én költségesem 200 ezer lenne félévente, de ez is sok pénz, inkább jól tanultam, ha nem jött volna össze akkor egy év múlva újrapróbáltam volna.

Míg van ismerősöm aki az orvosi fizetőst is lazán beírta.Ami már 1 millió félévente.

Szerintem ez anyagi helyzettől függ, ha valakinek minimálbért keresnek a szülei és nehéz a szak (nem lenne idő mellette dolgozni) akkor szerintem nem kéne erőltetni a költségest, nem jó több milliós diákhitellel indulni majd a munkakeresésbe 5 év múlva.De mindenki maga tudja.

Csak mondom, hogy nem lehet alapozni arra, hogy úgyis átkerülsz államira.Ha nincs megüresedett hely lehet 5,0 az átlag is, nem raknak át.

2015. jún. 19. 12:20
 5/10 anonim ***** válasza:
16%

Rengeteg vidéki gimnáziumban alapból nincs olyan képzési szint ahol úgy felkészítenek, hogy elérj olyan irreális pontszámokat amiket egyes állami szakokon központosítva elvárnak.

Mert amíg pl azt mondod, hogy bejelölöd a BME-t, de mivel baromi magasak alapból a ponthatárok, ezrét 2.-nak megjelölöd a OE-t . Addig ezt semelyik gazdasági szakon nem tudod eljátszani, mert ugyan annyit kérnek a vidéki főiskolán és ugyan annyit a BGF-n, BCE-n. Így lényegében elveszett annak az értelme is, hogy egyszerre több helyet jelölj meg, +ban ezen a szakokon lényegében megfelezték az államilag támogatott helyeket.

2015. jún. 19. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Nos tekintve, hogy van olyan szak amelyikre 450+ pont kell, szerintem vannak akik a költségeset kifizetik, ha megtehetik. Ahhoz, hogy összeszedjen valaki ennyi pontot el kell érni mindenből 90%+ érettségit (1 emelttel), és mellé le kell raknia 3 nyelvvizsgát, Ezek mellett persze szín 5-ös bizonyítvány kell. Azért erre nem mindenki képes 18-20 évesen.
2015. jún. 19. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

Jó esetben az írja be az költségest akiknek nem olyan megterhelő kifizetni.

Hát, nekem egy ismerősöm van, aki kizárólag ktg képzést írt be... múlt héten épp kikapcsolták náluk a villanyt. de a fene önérzetes szülő közölte, hogy az ő gyereke aztán nem fogja aláírni a hallgatói szerződést. Helyes, több milliós diákhitellel kezdeni az életét sokkal jobb...

Szóval beírja a pénzes, meg a hülye :(

2015. jún. 19. 13:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

(1 emelttel), és mellé le kell raknia 3 nyelvvizsgát

Max 100 lehet a többletpont, szóval felesleges a három nyelvvizsga...

2015. jún. 19. 13:18
 9/10 anonim ***** válasza:
25%
Én a hallgatói nyilatkozatot nem írnám alá soha.
2015. jún. 19. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Én azért nem fizetnék, mert nincs félévente feles 1 millája a szüleimnek, én pedig nem tudnék dolgozni egy ilyen nehéz szak mellett (állatorvosi). Arról meg ne beszéljünk h tavaly ugyanannyi volt a ponthatár fizetősön mint államin. A hallgatói szerzödés sztem nem nagy cucc. Kimész kulfoldre dolgozni és 20 év alatt lazán összegyűjtöd a visszafizetendő tandíjat.
2015. jún. 19. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!