Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Volt már valaki mázlista...

Egytitokzatoslány kérdése:

Volt már valaki mázlista érettségin?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdésemmel arra szeretnék kijukadni, hogy érettségin mázlitok volt e, például csak egy tételt tanultatok meg és pont azt húztátok vagy a tanár segített nektek vagy egyéb. Megírnátok nekem az élményeiteket? Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy ha nem sikerül az érettségi, akkor újra kell járnom a 12-et vagy a ballagással kijártam a gimit az érettségi meg mellékes? Hogyan működik ez? Tudom, hogy hülyének gondoltok emiatt, mert ilyeneket kérdezek, de tényleg mindent tudni akarok erről. Az írásbelin mindenből sikerült legalább a kettes, de úgy tudom a szóbelin is meg kell lennie az alap 12%-nak vagy ott is 25% kell? Kérlek, aki tud válaszoljon! Előre is köszi! :)
2015. jún. 15. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A ballagás után semmi közöd nincs az iskolához, a 12. évfolyamot teljesítetted, elballagtál. Ha nem lenne meg valamelyik érettségid akkor pótérettségire mész októberben (az első ingyenes azt hiszem).

Én majd csak szerdán / csütörtökön megyek, magyar + töri (angolból meg matekból emelteztem, azokból már megvannak a szóbelik). Sok sikert! :D

2015. jún. 15. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Eddig csak infóból tettem előrehozottat, 20 tételből nem tudtam hármat, persze abból húztam ki az egyiket - de szájbarágósan (ofőm vizsgáztatott) meglett.

Osztályt nem kell újrajárnod, októberben mehetsz pótérettségire. Ha az sem sikerül akkor azt hiszem a következő érettségi időszakban is megpróbálhatod, de kb. 20 ezret kell fizetned tantárgyanként.

Szóbelin elég 12,5% ha az összpontszám a végén eléri a 25%-ot.

2015. jún. 15. 14:13
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Ki is számoltam, hogy mennyi a 12,5%-a mindnek. Tehát hiába van meg mondjuk bőven a kettes, akkor is plusz 7-8 pontot össze kell szednem hozzá még szóbelin. Egyik tanárom azt monta, hogy egy pont kb. 3-4 mondatot jelent. Persze csak is lényeges, fontos mondatok lehetnek.
2015. jún. 15. 14:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Én emelt magyaron jártam úgy, hogy átnéztem 19 nyelvtan tételt, erre kihúztam a huszadikat. :D Egyből leizzadtam. :D De szerencsére olyan jó feladatot kaptam, hogy az alapján rájöttem, miről is szól nagyjából a tétel, tehát simán meglett, sőt egész tűrhető pontokkal. :)
2015. jún. 15. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én középszintű szóbelin irodalomra és törire is tanultam rendesen, de a nyelvtan tételekből semmit se tudtam szinte, és pont annak a 2-3 tételnek az egyikét húztam amiről még azért néhány dolgot tudtam mondani.
2015. jún. 16. 08:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm emberek! Sikerült, mindenből átmentem. :)
2015. jún. 23. 23:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Gratulálok!

Nem fogjátok elhinni, de törin és infón is kihúztam azt az egyet-egyet, amit el sem olvastam. xD Létezik a világon még egy ilyen szerencsétlen?...

4. voltam

2015. jún. 29. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!