írtam egy 40%-os emelt kémia írásbelit. Szerintetek elmenjek a szóbelire?
mindenképp menj el
egy kis szerencsével sikerülni fog, de ha nem mész el biztos nem lesz meg
szóval nem veszíthetsz vele, próbáld meg
Na hogy ment? Mit húztál? :)
Kb hány pontra számítasz?
A. S molekulaszerkezete, fizikai tulajdonságai, anyagszerkezeti változások a hőmérséklet növelésével, két oxidjának képlete és vízben való oldhatósága, környezetkémiája, SO2 előállítása, SO2>SO3 hogy s mint.
B. AgNO3, CaCO3, NaNO3 azonosítása sósavval
C. Elpárologatatunk adott mennyiségű ecetsavat, majd [bla-bla-bla] moláris tömege 120g/mol. Miért?
Szerintem könnyűeket húztam, szerencsém volt, az A tétellel mégis botladoztam, és volt amit nem tudtam (katalizátor) a másik kettő rendben volt. Most, hogy nézem mi mennyi pontot ér nem hiszem, hogy egetrengetően sok pontot kapnék, de 67% tuti meg lesz.
Nektek hogyan zajlott?
A: zsírok és olajok
B: 11-es kísérlet
C: gázszárítás (NaOH-dal és kénsavval)
Az A tételnek nem nagyon örültem, de nem hiszem, hogy 2-3 pontnál többet veszítettem ennél. A C tételről egyáltalán nem is tanultunk, neten sincs normális leírás ezekről, ráadásul a követelményrendszerben sem található meg. Ennek ellenére a 10-ből 5-6 pontot összeszedtem, mert magamtól rájöttem a felére.
Összességében egy 38-40 pontra számítok. Ha valami normális tételt húzok, akkor lehetett volna 50 is (u.i. minden osztálytársam könnyűt húzott, csak én szívtam..xd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!