Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » írtam egy 40%-os emelt kémia...

írtam egy 40%-os emelt kémia írásbelit. Szerintetek elmenjek a szóbelire?

Figyelt kérdés
ha 6749%-nál rosszabb lesz a szóbeli, akkor semmi értelme nem volt elmenni. kb 10 kísérletet tudok most, az elméleti tudásom 40%-os.

2015. jún. 9. 20:03
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
67*
2015. jún. 9. 20:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Menj, hátha jó tételt húzol. Semmit sem veszítesz azzal, ha megpróbálod. Sok szerencsét, és sok sikert! :)
2015. jún. 9. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

mindenképp menj el

egy kis szerencsével sikerülni fog, de ha nem mész el biztos nem lesz meg

szóval nem veszíthetsz vele, próbáld meg

2015. jún. 9. 21:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj el. Én hétfőn voltam, maximum pontos lett.:) Komolyan sokkal könnyebb, mint gondolnád! Amiket szerintem nézz át: egyensúllyal kapcsolatos fogalmak, fémek összehasonlítása (vas, alumínium, levegőn meg savban hogy viselkednek), éterelőállítás (szimmetrikus, asszimetrikus), klór előállítás, kiralitás, kőolaj és földgáz, sók hidrolízise, szerves vegyületek alap dolgai (forrásspont, oldhatóság, milyen lánggal ég). A szóbeli tételek A és C részében szinte mindenhol előfordulnak. És a legfontosabb, higy nyugodt hangon magabiztosan beszélj. Akkor látni fogják, hogy érted.:) 45%-osra simán fel tudod hozni, még sokkal jobbra is. És akkor megvan a pluszpont. Hajrá!:)
2015. jún. 9. 21:58
 5/13 A kérdező kommentje:
Rendben akkor összekaparom magam. Kösz a válaszokat, tök jófejek vagytok!
2015. jún. 10. 09:43
 6/13 anonim ***** válasza:

[link]

Itt tanulmányozhatod a kísérleteket. :)

2015. jún. 10. 10:22
 7/13 A kérdező kommentje:
Igazatok volt! =)
2015. jún. 11. 15:20
 8/13 anonim ***** válasza:

Na hogy ment? Mit húztál? :)

Kb hány pontra számítasz?

2015. jún. 11. 16:12
 9/13 A kérdező kommentje:

A. S molekulaszerkezete, fizikai tulajdonságai, anyagszerkezeti változások a hőmérséklet növelésével, két oxidjának képlete és vízben való oldhatósága, környezetkémiája, SO2 előállítása, SO2>SO3 hogy s mint.

B. AgNO3, CaCO3, NaNO3 azonosítása sósavval

C. Elpárologatatunk adott mennyiségű ecetsavat, majd [bla-bla-bla] moláris tömege 120g/mol. Miért?

Szerintem könnyűeket húztam, szerencsém volt, az A tétellel mégis botladoztam, és volt amit nem tudtam (katalizátor) a másik kettő rendben volt. Most, hogy nézem mi mennyi pontot ér nem hiszem, hogy egetrengetően sok pontot kapnék, de 67% tuti meg lesz.

Nektek hogyan zajlott?

2015. jún. 11. 18:46
 10/13 anonim ***** válasza:

A: zsírok és olajok

B: 11-es kísérlet

C: gázszárítás (NaOH-dal és kénsavval)

Az A tételnek nem nagyon örültem, de nem hiszem, hogy 2-3 pontnál többet veszítettem ennél. A C tételről egyáltalán nem is tanultunk, neten sincs normális leírás ezekről, ráadásul a követelményrendszerben sem található meg. Ennek ellenére a 10-ből 5-6 pontot összeszedtem, mert magamtól rájöttem a felére.

Összességében egy 38-40 pontra számítok. Ha valami normális tételt húzok, akkor lehetett volna 50 is (u.i. minden osztálytársam könnyűt húzott, csak én szívtam..xd).

2015. jún. 11. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!