Emelt magyarosok! Ti a "A pragmatikai ismeretek alkalmazása mindennapi szövegek megértésében és alkotásában " című tételbe miket vettetek bele?
Igen,helyesbítek,ezt az egy fájlt én is megtaláltam,de ez szerintem nem teljesen elég,és kicsit zavaros is.
Köszönöm azért,ment a zöld!:)
Ha van mozaikos nyelvtankönyved, akkor azok közül a 9-es, 161. oldal, ismeretek az emelt szintű érettségihez rész :) Nekünk a tanár mondta, hogy csak ennyit kell tudni róla.
Megkérdezhetem, hogy sikerült az írásbelid?:)
szia, magyar szakos egyetemista vagyok.
beszédaktus-elmélet, megnyilatkozás mint cselekvés, John Austin, Saussure, esetleg Grice - ezekre keress rá
ha tankönyv kell, könyvtárban biztos megvan a Kiefer Ferenc szerkesztette Magyar nyelv c. tankönyv, abban van pragmatika fejezet (esetleg szövegtan, jelentéstan, szemantika stb. címszavaknál is kereshető), de mondjuk onnan lehet, hogy nehezen tudod kiszűrni a dolgokat.
Ebből már nekem is kellett érettségiznem, és én ezt húztam élesben. De amúgy ez egyetemi anyag, és elég gáz, hogy kérdezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!