Emelt történelem érettségin lehetséges tételek?
Nekem tavaly a témaköröm a "Világgazdaság a két világháború között (Németország, USA, Szovjetunió)" volt, maga a tétel pedig ugyanez volt, csak a Szovjetunió nélkül.
Amúgy szerintem ha a témakört tudod, akkor maga a tétel sem fog meglepetéskén érni. Atlaszt lehet használni, van forrás is, szóval nem olyan vészes igazából.
Demográfia - kevés férfi maradt, mert sokan meghaltak
a háborúban
Eddig ilyeneket hallottam az idei évről:
"Magyarország gazdasága a XIV–XVII. században" témakör, tétel: Anjouk gazdaságpolitikája
"Társadalom és városfejlődés a középkori Magyarországon (X–XIV. század)" témakör, tétel: magyar nemesség kialakulása a 13-14. században
"Hunyadi Mátyás uralkodása" témakör, tétel: Mátyás kül- és gazdaságpolitikája
"Magyar-török küzdelmek és együttélés a XIV–XVI. században" témakör, tétel: Hunyadi János életrajza és pályája
Ilyenekre kell gondolni. Igaza van az elsőnek, ha a témaköröket tudod, nagy meglepetés nem érhet, mert a tétel általában a témakör egy kisebb része. Persze nem mindig, én például a "Demográfiai változások Magyarországon a XVIII. században" témakört kaptam, ez meg ugye mást nem nagyon takarhat, csak a bevándorlás/belső vándorlás/betelepítés és következményei. Szóval ez pont egy kivétel volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!