Hova jelentkezhetnék ezzel az eredménnyel?
Irodalom 60%
Nyelvtan 59%
Történelem 47%
Angol 33% (Már van egy C kategóriás nyelvvizsgám)
Biológia 46% (A matek helyett választottam és emelt szinteztem is belőle)
A tanárom szerint nem kell elkeserednem mert még kaphatok pluszpontot a nyelvvizsgámra meg arra is hogy már van egy OKJ-s bizim (szociális gondozó és ápoló).Ill.szerinte a diszkalkuliámra is adnak pontot.Igaz-ez? Ha igen mennyit?
Egyébként orvos szerettem volna lenni. :( De már tuti így nem leszek. :(( Még érdekel a pszichológia,szociálpedagógia,gyógypedagógia is.
Orvosira egyébként két emelt kell, biosz és kémia/fizika. Pszichológiára nagyon magasak a ponthatárok és többszörös a túljelentkezés, ez oda sajnos nagyon kevés. A diszkalkuliára szerintem nem kapsz pontot, többletpont csak a nyelvvizsgáért, emelt érettségiért, sport vagy tanulmányi versenyen elért eredményért és hátrányos helyzetért jár.
Részletesebben a felvi.hu honlapon tudod megnézni, mire adnak pontot, illetve a korábbi évek ponthatárait, jelenlegi követelményeit is megtalálod a különböző szakoknak.
Nevetséges, ilyen eredménnyel inkább eláshatod magad és ne is nagyon hangoztasd.
Nem is tudom hogy gondoltad hogy ezzel bárhova fel is vesznek...
Az edulineon vagy a felvin, használd a pontszámító kalkulátort. Miután megkaptad az eredményt, ami így saccra szerintem 280-300 között lesz, nézd meg a ponthatárokat azoknál a szakoknál ami tetszik. Pl. óvodapedagógiára mindig 290 körül van a ponthatár oda jelentkezhetsz, de abból túlképzés van az alacsony ponthatár miatt.
Szerintem érdemes lenne őszi ismétlő érettségire jelentkezned és 2016. februárig jelentkezni egy szakra, ha nagyon szeretnél, de én inkább a helyedben a felsőoktatási szakképzést választanám.
Teljesen mindegy az idei. Februárban volt a jelentkezési határidő, ha jól tudom, már csak a megjelölteknek a sorrendjét tudod változtatni. Jövőre tudsz majd csak felvételizni, így ajánlom csinálj javítót, vagy szintemelőt.
++Lehet rosszul tudom, de matekból kötelező érettségizni és nem lehet lecserélni semmire sem! (nézzetek utána és javítsatok ki, ha tévedek :O)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!