Holnap irodalom doga. Nem tudom mit tanuljak!?
Figyelt kérdés
Holnap irunk irodalombol, pontosabba Vorosmartybol. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mit tanuljak :( A tanar szinte semmit nem magyaraz es a konyvbe meg olyan szakszavakkal van leirva, hogy nem ertem. Azt mondta a tanar, hogy egy 3-4 oldalas (termeszetesen A/4-es) fogalmazastfogunk irni. Ugy lesz, hogy megad egy vagy ket cimet es irjuk... Azt se tudom, hogy kezdjem el a tanulast, vagy, hogy fogok tudni ilyen sok oldalt irni. Ha azt mondja peldaul, hogy beszeljek A Guttenberg albumba cimu versrol, akkor max fel oldalt tudnek osszekaparni, de azt is nehezen. Nagyon kellene igy evvegere a jo jegy, ugyhogy legyszi segitsetek! Ti mit irnatok rola 3-4 oldalt? Egyaltalan, hogy kezdjek neki a tanulasnak? :(2015. jún. 3. 16:04
1/3 anonim válasza:
Matekot tanulj. Annak még hasznát is látod majd talán valamikor.
2/3 anonim válasza:
Kezd bevezetéssel, általánosságokról Vörösmarty életével és költészetével kapcsolatban, mik voltak akkoriban az uralkodó irányzatok Európában és Magyarországon.
Utána jöhet a vers születésének körülményei, hogy mit csinált ekkoriban a költő, miért írta meg... stb.
Aztán jöhet a verselemzés maga: cím, forma, tartalom, költői eszközök... stb.
Végül a vers hatása, jelentősége a magyar irodalomban.
3/3 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt :) ha valaki tud esetleg olyan weboldalakat amik nagyon jol leirjak ezt a temakort, akkor legyszi linkeljetek be :)
2015. jún. 3. 16:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!