Úgy döntöttem, hogy az orvosira szeretnék menni, lesz egy évem tanulni biológiát meg kémiát, de már nem járok suliba. Tudnátok segíteni, hogy mit, hogyan tanuljak, milyen könyvekből?
Kémiából:
Villányi - Ötösöm lesz kémiából(oldd meg az összes feladatot)
Villányi - Kémia a kétszintű érettségire
kiegészítésnek pedig a mozaikos összefoglalót ajánlom
Bioszból:
Mándics-Kropog-Molnár Panem sulis könyve
Kémiából haladj a Villányi féle tankönyv alapján, és minden anyagrészhez olvasd hozzá a mozaikos irományt is, van néhány plusz infó a mozaikosban, nem feltétlenül szükséges, de jobb, ha tudod. A Villányis tankönyvben minden fejezetben találsz feladatajánlásokat, amiket meg KELL csinálnod.
Bioszból pedig egyszerűen vágd be a könyvet... :D és csinálj sok érettségi feladatsort, hogy ráérezz a feladatok jellegére.
Sok sikert!
Igen, én csak abból az egy könyvből tanultam, de nagyon ajánlják még az Oláh Zsuzsa könyveket is :)
Egyébként ha nem bíznál abban, hogy egymagad fel tudsz készülni(ami butaság, hiszen be tudod osztani magadnak az idődet és minden nap lelkiismeretesen rá tudod venni magadat a tanulásra), akkor ajánlom a SOTE kémia és biológia előkészítőjét. Elég borsos az ára(ha jól tudom kb. 100-100 ezer Ft), de garantált a siker!
Hogy ne a levegőbe beszéljek...most megyek a fogorvosira, kb. 100% hogy felvesznek :)
Még egyszer szurkolok a sikeres érettségidért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!