Mit csináljon az, aki semmilyen kelendő tantárgyból nem jó?
Figyelt kérdés
Mindenféle programok vannak, ahol a szakmákat népszerűsítik meg egyes egyetemi szakokat, illetve folyton panaszkodnak, hogy sokan csak azért csinálnak diplomát, hogy legyen egy papírjuk, meg ciki szakmunkásnak lenni. De arról senki nem beszél, hogy mit csináljon az, aki egyszerűen nem jó ilyenekből? Én pl. reménytelen vagyok matekból, fizikából, kémiából. Biológiának még talán egyes részeit értem, és érdekel, de ennyi. Magyart szeretem, az angolt imádom. Semmilyen különösebb tehetségem nincs, kézügyesség vagy kreativitás amivel esetleg esélyem lenne valamilyen szakmát jobban megtanulni. Ezért mennék anglisztikára - már ha felvesznek. De akkor jön a lenézés meg a büfészakozás. Ami nem is érdekelne még, de magam is félek, hogy nem fogok tudni elhelyezkedni. Szívesen tanulnék én is olyat amivel 300 ezres kezdőfizetésem van - múltkor hallottam egy ilyet a rádióban -, mit érdekel engem a diploma papírja! De ha egyszer nem vagyok belőle jó, akkor mit csináljak? Vért izzadva, szenvedve érettségihez el lehet jutni akkor is ha nem vagyok jó belőle, de szerintem abban mindenki egyetért, hogy egy bizonyos szint felett ehhez több kell, tehetség meg minden... Tiszta h*lyének meg értéktelennek érzem magam.2015. máj. 30. 16:25
2/4 A kérdező kommentje:
Hát az meg a másik, hogy már 23.. :( Évvesztes is vagyok, nyelvi előkészítőbe is jártam, aztán beteg voltam, akkor is elment egy év, aztán dolgoztam is. De mindenképpen akarok valamit tanulni ami érdekel és meg is tudom csinálni...
2015. máj. 30. 17:27
3/4 anonim válasza:
Ha szereted az angolt és szeretnél anglisztikára menni, akkor szard le, hogy a többiek mit gondolnak. De előbb érdemes lenne annak utánanézni, hogy a szak elvégzése után milyen lehetőségeid lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!