Szerintetek fel tudok így készülni az emelt angol érettségi szóbelijére?
Szia! Én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Igazából állandóan angol szövegeket olvasok, már automatikusan megértem a szövegeket, nem kell átkonvertálnom magamban magyarra, de ha meg kell szólalni, ott már bajok vannak. :/
Azt se tudom, mire lehet számítani?! Ez a könyv nekem is megvan, és én is át fogom futni, de ez inkább középszintűre van, hiszen azokra a témákra épül. De jobb, mint a semmi...
Van még egyéb könyv is, amiből lehet készülni
Pl. "Speaking perfectly" Angol szóbeli feladatok érettségire és nyelvvizsgára (Czene Zsuzsa)
Első: A témakörök azért hasonlóak. Azért nézegetem, hogy azért legyen valami fogalmam a betegségekről meg ilyenekről. Nagyon félek a vitától, szerintem le fogok blokkolni.:\ Sok szerencsét neked!
Második: Köszönöm, meglesem!
Az 1000 kérdés 1000 válasz felsőfokot tudom ajánlani, ennél jobb emeltre felkészítő könyvet nem találsz szerintem (nem véletlen, mivel felsőfokú nyelvvizsgára való szókincse van).
Én is 6 napon belül szóbelizek, hát nem mondom hogy nem félek, pláne, hogy tegnap kezdtem el olvasgatni az említett könyvet :D Írásban én is jó vagyok, de szóban még magyarul is beleakadok a nyelvembe, keresem a szavakat, elkezdek mondani valamit aztán átfogalmazom az egészet, jááj :D Majd írd le, hogy ment! :)
Én a Let's discuss it! című könyvből készülök, nagyon jó emelt szinten előforduló témák vannak kidolgozva, szószedet is van hozzá meg vita példa is:)
Neten ha jól tudom fent van pdf-ben. Sok sikert!:)
Köszönöm szépen! A Let's discuss it nagyon jó, de így még jobban félek, hogy fognak ilyenek az eszembe jutni.:')
Remélem pozitívan fogok tudni nyilatkozni, sok sikert nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!