Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen feladatok fordulhatnak...

Milyen feladatok fordulhatnak elő az emelt magyar szóbeli érettségin?

Figyelt kérdés

Én most tudtam meg, hogy ott feladatok vannak, a tanár erről semmit nem mondott.

Hány feladat van? Hogyan kell azokat elképzelni? űelemzés, vagy mi? És nyelvtanból?

Köszi előre is, ha segítetek nekem egy kicsit képbe kerülni!

2015. máj. 29. 22:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Irodalomból és nyelvtanból is van feladat! Csak az irodalomnál nem annyira gyakorlati (ezért nem biztos hogy mindenki feladatként tekinti) nekem pl egy szöveg volt ami az adott költőről szólt. Az ebben a "forrásban" foglalt állításokat bele kellett szőni a feleletbe, úgy, hogy azokat alá kell támasztani, tehát: "a feladat alapján a szövegben található állítás a ...-ra vonatkozóan igaz, hiszen xy életművéről általánosságban elmondható, hogy a ... alkotók közé sorolható"

Lehet, hogy kicsit zavaros voltam :) De tulajdonképpen az a lényeg, hogy térj ki rá, és sződd bele a saját mondanivalódba.

Nem 100%, hogy minden tételhez van ilyen feladat, de biztos, hogy többnél is van, tehát az, hogy nincs irodalom feladat, nem igaz. :)

A nyelvtannál már sokkal "feladatszerűbb" a dolog, kapsz valami szöveget, szavakat, részletet a tételedhez kapcsolódóan, és a legtöbb esetben azon a feladaton keresztül be is tudod mutatni a tételt. Tehát általában nem úgy van, hogy elmondod a nyelvtant és utána megoldod a feladatot, hanem a feladat megoldása szinte már maga tétel kifejtése. Egy pár plusz infó még mellé, és kész is :)

2015. jún. 5. 21:01
 12/12 anonim válasza:
Én ma voltam, és mindkét tételnél van feladat. Én az irodalomnál egy Adyról szóló szöveget kaptam, ami tele volt állításokkal és azokat kellett beleépíteni a feladatba. Nyelvtannál pedig, mivel kihúztam a 19-es tételt, így szólásokat, közmondásokat és szállóigéket kellett megkülönböztetnem (ami nem igazán sikerült), de a vizsgáztatók szerencsére segítőkészek voltak :)
2015. jún. 6. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!