Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az hogyan lehetséges, hogy...

Az hogyan lehetséges, hogy 2015-ben nem minden osztály tanulhat angol nyelvet az általános iskolákban?

Figyelt kérdés
Öcséméknek németet kell tanulniuk, gondolom hogy a némettanároknak is legyen munkája. Elfogadhatatlannak tartom, hogy angolul nem tanulhat, így hatalmas hátránnyal indul majd a munkaerőpiacon.
2015. máj. 26. 23:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Szívás
2015. máj. 26. 23:18
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon helyes intézkedés. Nem is kell erőltetni azt az angolt, úgyis csak a hazánkat leigázni akaró USA és a brüsszeli gyarmatosító EU-politikusok meg a hollywoodi szennyfilmek nyelve. Igaz, a német sem sokkal jobb.

Orosz, kínai, török, kazah nyelvet kellene tanítani, ott van a magyar jövő.

2015. máj. 26. 23:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tud iskolát váltani? Ez nálunk is nagy probléma lenne
2015. máj. 26. 23:37
 4/8 anonim ***** válasza:

az igen,mi ez a sok címeres ökör agykapacitású intézkedés?

1.) megszüntetnek egyetemi szakokat,miért nem tanulhatja az ember amit szeretne? akár hobbiból? az egyetemeknek gazdasági csőd, a fizetős gyerekek sok pénzt adnak

,létszámot kéne csökkenteni

2.) pázmányon holokauszt tantárgy

3.)vasárnapi zárvatartás marhaság

4.) nem tanulhat olyan nyelvet a kölök,amit akar..

WTF?

2015. máj. 27. 00:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz belőle. Majd felveszi gimnáziumban második idegen nyelvként. Tapasztalatból mondom, jó ez a sorrend. Legnagyobb fiam jövőre érettségizik, 8 évig németet tanult, 9-től kezdte az angolt, amiből most tette le a C1-es nyelvvizsgát.
2015. máj. 27. 08:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Én is ismerek olyanokat, akik általánosban németet tanultak, majd második nyelvként a gimiben angolt. Most végzős egyetemisták. Eredmény: se angolul, se németül nem tudnak normálisan (és ez nem azért mert lusták vagy mert nincs nyelvérzékük, hanem mert a némettel alig lehet találkozni->elkopik, angolul meg nem tanulták a gimiben olyan szinten, hogy akár egy középszintű nyelvvizsgát megcsináljanak..)
2015. máj. 28. 19:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne hidd, hogy ez azon múlik, hogy általánosban mit tanult! Én is ismerek olyat, aki általános iskola 3. osztályától tanul angolul. Nulladikos volt, leérettségizett,most 2. éve jár egyetemre és nem bír összeszedni egy nyelvvizsgát! És nem ő az egyetlen ilyen a volt osztályából. Érdekes módon a legnagyobb fiam osztályában a KEZDŐ angolos csoportban mindenkinek van legalább középfokúja, pedig sokan kezdték kilencedikben. Ha jót akarsz az öcsédnek, akkor arra ügyeljetek, hogy normális középiskolába kerüljön,ahol meg is tud tanulni angolul, nem csak eltöltik valamivel az órákat.

Hidd el, nem az általános iskolán múlik ez. Sok suliban úgyis újrakezdik 9-től a nyelvet.

2015. máj. 28. 20:04
 8/8 anonim válasza:

Én általánosban németet tanultam, középiskolában pedig "emelt német" osztályba jártam, ami heti 6 német+3 angolt jelent. DE 3-tól már felvettük a fakultációkat, az angolt gyorsan el is dobtam mert gyűlölöm. Aztán szakképzésen nem erőltettem a nyelvtanulást, a németet használtam, az angolt nem.

Aztán mikor dolgozni kezdtem, a beszerzések intézéséhez mindkét nyelvet használnom kellett. A német az sima ügy volt (mivel szerettem és tanultam 10 évig) de az angollal (amiből 2 évig bukdácsoltam csak) megszenvedtem. Viszont pár hónap alatt a használat miatt előjöttek a tanult dolgok, és rá egy évre már simán tudtam tárgyalni egy cég képviselőjével :-) rám ragadt a nyelv, mint a kosz :-)

Másrészt középiskolában valóban Ádám-évától kezdik a nyelveket, sőt ha nyelvi előkészítő osztályba megy a tesód, akkor első évben CSAK nyelvet fognak tanulni (így lényegében 5 év alatt végzi el a 4 osztályos gimit, de jó eséllyel májer lesz egy nyelvből)

Szóval hidd el, ha továbbtanul, akkor az általános szinte egyáltalán nem számít nyelv szempontból (talán annyit igen, hogy megtanulja, egyáltalán hogyan kell nyelvet tanulni).

2015. jún. 21. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!