Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pénzügy számviteli ügyinitéz...

A pénzügy számviteli ügyinitézőnek (okj) mennyire nehéz a számolása?

Figyelt kérdés

1-2 tesztet néztem de csak az elméletét, az nem volt vészes.

A matekjától kicsit fosok.

1-2 dolgot kitudok számolni, de töredéke annak amit ott tanulnak számolásként.

2015. máj. 26. 17:48
 1/3 anonim válasza:

Nem tudom mi ez a közfelfogás, hogy a számvitelben a "szám" szó számolásra meg matekra utal.

Általános iskolás matekon kívűl nem kell többet tudnod. Még képletek sincsenek. A számvitel nehézsége nem a számokban van hanem a logikában. Én emelt szinten tanulom egy éve, de borzasztóan nehéz. Ha egy részt nem értesz, bukik az egész. És hidd el, a nagyját nem fogod érteni.....

2015. máj. 28. 18:06
 2/3 anonim válasza:

A pénzügyben viszont fel kell kötni a gatyát számolás téren. Kamatos kamat, ilyen tőkésítés, olyan annuitás, olyan ráta olyan ráta..... fuu de rühellem . És ott meg van egy rakat képlet.

Előző voltam. Bocsi azt hittem csak a számvitelt kérdezed.

De ezeken kívül jog-gazdaság és statisztika órákon is rengeteget kell számolni.

2015. máj. 28. 18:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod.

Egyébként nem a "szám" miatt gondoltam egyébként számolásra meg matekra.

Előző szakmám alkalmával tanulnom kellett pénzügyet és számvitelt is. És tudom, hogy állandóan abból írtunk, hogy ezt hogy számolod ki azt hogy. Utána meg feladatból írtunk.

De kb. 1/3-1/2 amit tanultunk a psz.-esekhez képest.

Számvitelen pl:. tanultunk eredménykimutatást, mérleget stb.

Pénzügyön már nem tudom felsorolni de elég sok mindent ott is.

Emellett ugyanúgy volt mindenféle gazdaságink.

2015. máj. 28. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!