Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mire számíthatok tanári...

Mire számíthatok tanári alkalmasságin?

Figyelt kérdés
Szerdán kell mennem, de izgulok. Nem tudom miről lesz szó. Jó leírták a levélben, hogy a kommunikációs és motivációs készséget nézik, de ezen belül semmi. Milyen feladatok lesznek.Sokan megbuktak tavaly rajta.

2015. máj. 24. 19:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hova mész?
2015. máj. 24. 22:19
 2/16 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem/főiskola?
2015. máj. 24. 22:20
 3/16 A kérdező kommentje:
Debrecen.
2015. máj. 25. 08:43
 4/16 anonim ***** válasza:

Igen, tavaly kb a 30 jelentkezőből, aki egy napra volt beosztva, kibukott 10 fő. Összesen a jelentkezőkből 23 főt utasítottak el, amivel tudomásom szerint az országos csúcstartók.

Elég szemetek a tanárok, belekérdeznek, kötözködnek, gúnyosan vigyorognak......egy szó, mint száz tényleg bad ass-ek.

Értelme nincs félni, tartani ettől, mert nagyon nem tudsz felkészülni rá.

Bemész kérdezik a neved, mondasz magadról pár dolgot, kérdezik, hogy miért akarsz tanár lenni, milyen a jó tanár, milyen művel jöttél, arról beszélgettek, majd jön egy szituációs feladat, amit megoldasz, kérdezik, hogy miért így döntöttél, mi befolyásolt a döntésben, személyes tapasztalat volt-e már, megtalálod-e ezt a szituációt valamelyik irodalmi műben, ott hogy történt az eset, mi lett a megoldás, onnan vetted-e a megoldást, mik a pálya elképzeléseid, mi a karrierterved (mintha egy gyereknek lenne, pláne tanárként olyan nagy karrier lehetősége!!) stb stb szóval ilyenekre számíts.

A kézzel megírt motivációs leveledet vigyed, mert van köztük két írásszakértő mogul, akik élvezkedni fognak rajta, és ez alapján teszik fel a keresztkérdéseiket.

Holnap kedden kezdődik az újabb alkalmassági, kíváncsi vagyok hány embert szórnak ki, na meg milyen indokkal.

2015. máj. 25. 09:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Ez Debrecenben?
2015. máj. 25. 11:36
 6/16 anonim ***** válasza:

Debrecen, igen.

Gondolom ismerős? (:

"Mint ismeretes, a felvételi eljárás keretében az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük az első tanári jelentkezésük szerinti felsőoktatási intézményben. A vizsgálat motivációs beszélgetés, célja a jelölt pedagógiai elképzeléseinek, kommunikációs készségének, pályaelképzeléseinek és karrierterveinek felmérése.

A pályaalkalmassági vizsgálatot beosztás alapján végzi a bizottság. Amennyiben távolról jön, és nem áll módjában a vizsgálat kezdő időpontjára megérkezni, nem jelent problémát, de kérem, hogy a megadott időintervallumon belül megjelenni szíveskedjék.

Kérjük, hogy az alkalmassági vizsgálatra a kézírással előre megírt, maximum két oldalas motivációs levelet hozza magával."

2015. máj. 25. 11:48
 7/16 A kérdező kommentje:
Ismerős. De érdekes, amit írsz, tegnap kérdeztem fészbukon és ott meg azt mondták, hogy kedvesek a tanárok.
2015. máj. 25. 12:09
 8/16 anonim ***** válasza:

Attól még elküldhetnek kedvesen is a **csába. :)

Majd amikor idejársz észreveszed, hogy a köntös alatt nem biztos, hogy ugyanaz van.

Szerintem azokat küldték el, akik tényleg nem odavalóak. Ezért is írtam, hogy nem kell parázni.

Nyilván sokan úgy mennek oda, hogy "már gyerekkorom óta tanár szeretnék lenni", ami nyilván sejthető, hogy nem az igazság, és jobb esetben még egy kiforratlan jellemről tanúskodik, rossz esetben pedig végső megoldásként választja ezt (vagy túlságosan altruista, vagy pszichopata)..... őszintén szólva nem erről szól az oktatási reform, hogy ilyeneket vesznek fel.

2015. máj. 25. 12:31
 9/16 A kérdező kommentje:
Akkor te odajársz és milyen szakon vagy? HA szabad kérdezni. ILyeneket nem is akarok mondani, hogy szeretem a gyerekeket, meg amit írtál. Nem rég ragadtam le a tanári pálya mellett.
2015. máj. 25. 12:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Természettudományi szakon vagyok (mindkét tárgy az), de inkább nem szűkítem tovább a kört, mivel sokan innen gyk-ról is kutatnak (főleg bölcsész szakosok- oktatók). Nem kerülnék a szemük elé, nem bírják a kritikát.
2015. máj. 25. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!