Kedves Tanító vagy Óvodapedagógus hallgatók! A felvételi alkalmasságival kapcsolatban szeretnék kérdezni?
-A hallásvizsgálat keretében néhány magyar népdal vagy műzenei szemelvény előadása emlékezetből.
Mit jelent pontosabban az hogy néhány? Eddig 7-8 dal van amit jól el tudok énekelni, elég ennyi vagy egészítsem ki olyan 10-re?
-A tesi része mennyire kemény? Nagyon komolyan veszik a fekvőtámaszt és a felfüggést? Attól hogy nincs a követelmények között kell csinálni kézenállást?
Ha van valami jó tanácsotok azt is szeretettel várom.
2008-ban felvételiztem, de leírom, mire emlékszem. Előre megadtak minden követelményt, meg hogy mire mit kell vinni.
Énekből kellett vinni egy listát népdalokkal, azt hiszem, 15 címet, de lehet rosszul emlékszem a számra. A tanár rábökött 2-3 címre, hogy azokat énekeljem el. Ennyi volt.
Tesiből fel volt állítva egy akadálypálya, szekrényugrás, labdadobálás, bukfenc, fejállás, meg nem tudom még mi. Tök könnyű volt, egyáltalán nem vészes.
Én is ugyanerre készülök,csak sajnos én nem tudtam rá készülni és nagyon félek,hogy nem fog menni! Melyik suliba jelentkeztél?
Sajnos én tesiből nem nagyon vagyok jó,ilyen,hogy fejenállás szekrényugrás nálam kizárva soha nem tudtam megcsinálni! :(
Szerintem olyan nincs, hogy valaki "nem tud rá felkészülni".
Alap dolgokat néznek mindegyik vizsgán:
ének: eltalálod e a megadott hangot, képes vagy e egy dalt elénekelni...
magyar: tudsz e értelmesen beszélni, kifejezően olvasni, artikulálni...
tesi: ahogy fentebb említettem alap dolgokat néznek ott is.
De az igaz, hogy az alkalmasságin nincs szekrényugrás, kézállás meg ilyenek...de magában a képzésben benne van a kézállástól egészen a felemáskorláton lévő hajladozásig.
Így döntsetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!