Mennyit fizetnél angol vagy német korrepetálásért?
Nehéz kérdés, mert nyilván nem azért szeretnél korrepetálni, hogy filléreket kapj érte. Ne haragudj, nem bántásból írom, de azt is számításba kell venned, hogy nincs papírod(vagy van? mert ezt nem írtad) róla, és azt is, hogy túl fiatal vagy.
Ezt azért írtam le, mert fel kell venned a versenyt azokkal, akiknek pl. diplomájuk van a nyelvtudásukról, így idősebbek nálad és mondjuk még több éves tapasztalatuk van tanítás terén esetleg külföldön éltek 1-2 vagy több évet, így náluk nem kérhetsz többet.
Ha látnék két hirdetést, mondjuk az egyikben az lenne, hogy két felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik a hirdető, ezen kívül több éve tart korrepetálást, nyelvvizsga felkészítést, a másik hirdetés a tiéd lenne, németből és angolból jól beszél a hirdető és 17 éves, akkor nem téged választanálak, pedig lehet, hogy te többet tudsz a másik hirdetőnél, mert mondjuk anyukád angol, apukád német vagy 10 évig éltél Németországban, de ezt ugye én nem tudhatom.
Sokan pl. inkább egyetemistákhoz mennek nyelvet tanulni, mert ők kevesebbet kérnek, mivel még nincs diplomájuk.
Halottam már olyanról, hogy valaki 3000ft-ot kért egy óráért(ő tanár volt), akihez én jártam, ő 1200ft-ot kért, de az dupla óra volt, és olyat is tudok, aki 800ft-ot kért egy óráért- neki csak nyelvvizsgája volt. A helyedben én 1000ft-nál nem kérnék többet. Aztán ha telnek az évek, lehet feljebb vinni, de most kezdetben még ennél ne kérj többet. Tudom, hogy kevés az az 1000ft, de legyél türelmes.
Nincs papírom, nyáron szándékozom letenni angolból a középfokú nyelvvizsgát. Mindkét szülőm magyar, édesanyám anyanyelvi szinten beszél csehül (de hát ugye ezzel én ez esetben nem sokra megyek :D), és sosem voltam huzamosabb ideig külföldön.
A két hirdetés közül valószínűleg én is azt választanám, amelyik nyelvvizsgával ígér, kivéve, ha túl nagy az árkülönbség.
1000 Ft-nál én sem szándékoztam többet kérni. Köszönöm szépen a választ!
Lehet ám, hogy eleinte kevesen jelentkeznek majd, de meglátod, ha jól korrepetálsz, többen mennek majd! Minél több helyen hirdess!(és az is lehet, hogy inkább nyáron fognak keresni, ill. október környékén, mert ha vki megbukik, az nyáron kénytelen tanulni, iskola kezdéskor meg először nem kell sokat tanulni, majd bejön az október, a dolgozatok, és a szülők korrepetálásra küldik a gyereket, vagy év vége felé, hogy javuljon az év végi jegy)
Sajnos manapság sok embernek nincs pénze nyelvtanulásra, pl. én is ezért tanulom otthon az angolt..
első válaszoló voltam
Hát nekem németből két éve van felsőfokúm, most germanisztikát hallgatok az ELTE-n, sokat kérdezik, hogy hogy tudok ilyen jól németül és még én is érzem, hogy sokat kell fejlődnöm.
Nem bátnásból írom, de minumum legyen felsőfokúd.
Nem tanítani szeretnék, csak besegíteni, és nem is szándékozom túl sokat kérni érte (épp ezért tettem fel itt a kérdést, mert nem tudom, mi számít soknak). Tisztában vagyok azzal, hogy lesznek kérdések, amelyekre nem tudok válaszolni, de még inkább félek attól, hogy csak úgy tudok valamit elmagyarázni, hogy abból szegény gyerek semmit nem értene, annyira kínaiul hangzana számára. A nyelvtani szabályokkal, összefüggésekkel kapcsolatban csak részletkérdéseim akadnak néha, a nyelvvizsgának eddig a szókincsem miatt nem mertem nekivágni, így aztán erősen ráhajtottam erre a terepre.
Azért szerintem egy próbát megér. Ha nem jön be, akkor meg abbahagyom.
Senki nem úgy kezd el korrepetálni, hogy mindent tud. Nyugodtan próbáld meg! Ahogy magyarázol, korrepetálsz, úgy tanulsz te is!
Egyébként meg nem úgy megy a korrepetálás, hogy leül veled szemben a gyerek és kérdez te meg válaszolsz. A korrepetálás előtt te is felkészülsz, áttanulmányozod a tanulnivalót, így csak akkor ér váratlan kérdés, ha olyat kérdez, ami nem azzal kapcsolatos, amit nem arra az órára szántál.
Nem csak pótvizsgára akarok felkészíteni, hanem egész évben szándékozom csinálni.
A reklámozást valahogy úgy képzeltem el, hogy összedobok vagy összedobatok valakivel egy jó kis plakátot, kinyomtatom mondjuk száz-kétszáz példányban és kiragasztgatom a városban. Aztán majd csak felfigyelne rá valaki, akinek épp szüksége van rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!