Ti hogyan tanultok?

Figyelt kérdés
Az lenne a gondom hogy viszonylag jó tanuló vagyok az átlagom 4,22 és 11-be járok de 2 óránál nem vagyok képes tanulni többet egy nap ugyanis addigra már elkalandozok gondolatba így semmi se marad meg az után. Mivel tovább akarnék tanulni ti mit ajánlotok mit tegyek hogy képes legyek akár 3-4 órát is tanulni.

2015. máj. 12. 18:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ne egy huzamba tanulj. Mondjuk tanulsz egy órát, aztán pihengetsz, csinálsz valami mást mondjuk fél óráig, és aztán folytatod. Vagy letanulod azt a két órát, amit kibírsz, és csak aztán tartasz szünetet. Egyébként volt biológia tanárom szerint 45 percenként kellene szüneteket tartani tanuláskor. (Nem hiába 45 percesek az órák.)

Vagy pedig, ha maradsz a két óránál, akkor mindennap tanulj. Pénteken és szombaton is, még ha másnap nem is lesz dolgozat.

Az én módszerem kicsit brutálisabb a tanulás idejének elhúzására, de azért leírom. Szakközépiskolához méltón iszonyat sok órám van, ráadásul itt van az iskolai közösségi szolgálat is a nyakamon (szintén 11. osztály), szóval nagyon későn érek haza. Otthon maximum már csak egy órát vagyok képes tanulni, ezért én este fekszem le korábban, de másnap reggel már hajnali négykor talpon vagyok és tanulok 6-ig. Így 3 órára fel tudtam húzni a tanulási időmet. Plusz a készülődést követően reggel, a suliba utazás közben is van időm tanulni, ha muszáj, az pedig már 4 óra tanulásnak felel meg.

A korán reggeli felkelés elég rémes, így csak akkor vetem be, ha tényleg muszáj, egyébként a kimerültség miatt inkább órán próbálom megjegyezni a dolgokat, mert nagyon nehezen megy otthon a tanulás - szóval szinte nem is tanulok otthon. (ettől függetlenül 5 az átlagom.)

2015. máj. 12. 19:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Végül is igazad van lehet tényleg szünetelve tanulok plusz ez a 4 órakor kelés is akár hasznos lehet. Köszönöm a gyors választ.
2015. máj. 12. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!