Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek jobb matekos?

Hogyan lehetek jobb matekos?

Figyelt kérdés
4-es vagyok belőle,de amit az iskolám nyújt, az nagyon pocsék és nincs is színvonala, a legrosszabb a városban, pedig megyeszékhely. Tehát ami itt egy négyes, az máshol talán egy gyenge hármas. Hogyan lehetek jobb ebből a tantárgyból? Mit csináljak?
2015. máj. 11. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:

-audidakta módon tanulni

-magántanárhoz járni

Más lehetőség nem nagyon van.

2015. máj. 11. 14:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Szóval semmi :(
2015. máj. 11. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! :D
2015. máj. 11. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha tudsz angolul: KhanAcademy
2015. jún. 22. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
A matek tipikusan az a tárgy, ahol nem leülni kell és beseggelni az anyagot, hanem gyakorolni. Milyen matekkönyvből tanultok? Milyen példatáratok van?
2015. jún. 22. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Önállóan kell tanulni. Bemész a könyvtárba és átnézed az ott lévő matematikával foglalkozó könyveket. Amelyik megtetszik, kiveszed és elkezded tanulmányozni. Szerintem az Obádovics könyvek a legjobbak. Az általános szintű anyagtól kezdve sok-sok gyakorlati példákon át tanítja meg és szemlélteti az anyagot, tanterv-független módon egészen a felsőbb matematikáig.

Múltkor láttam valamelyik könyvesboltba, a 67-ben kiadott könyvnek a szinte változatlan utánnyomását. (Esetleg antikvátiumban is érdemes szétnézni, egész kedvezően lehet néha hozzájutni).

Én nagyon sokat tanultam ezekből a könyvekből, és sokan mások is.

2015. jún. 23. 10:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, még annyit, hogy most már sok minden van az interneten is, ezeket is lehet böngészgetni. Pl. a youtubon számtalan videót találsz, vagy éppen más középiskolák, egyetemek honlapjain is sok hasznos anyag lelhető fel, szóval lehetőség bőven van, csak tájékozódni kell, erre való az internet.

Ezenkívűl van egy rakás matematikai programcsomag, geogebrától kezdve wolframalphan át matlabig, minden amit akarsz. Mindent meg lehet tanulni kizárólag autodidakta módon, csak rajtad és a szorgalmadon múlik.

Sok sikert ezekhez, ha valami kérdésed van még, írj.

2015. jún. 23. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!