Pár tipp a matek szóbelire?
Sokat segít, ha kiírod magadnak az alábbi dolgokat minden tételhez:
- 1 definíció
- 1 tétel
- 1 bizonyítás
- matematikán belüli, vagy azon kívüli alkalmazása (több alkalmazás felsorolása, vagy egy részletesebb kifejtése)
Ez máris 12 pont. Egyébként vannak nagyon jó könyvek, amik kidolgozott tételeket tartalmaznak, ha lusta vagy kidolgozni, vegyél egyet, vagy az alapján dolgozd ki te is. Fontos, hogy nem fognak belekérdezni, ha kitöltöd hasznosan az időt, akkor 25-30 pont teljesen simán elérhető, ha megy a feladat is persze. Itt találhatod a pontozási útmutatót:
itt minden tételről van 4-5 oldal, ebből emeld ki a lényeget 1-2 oldalra, és vázlatold ki tételnek.
Van egy pesti tanárnő aki kidolgozza minden évben a szóbeli tételeket. Én azt fogom megtanulni, ha érdekel a dolog írj és átküldöm. Egyébként szerintem ez a leglazább szóbeli. 35 pontot ér csak, szóval alig számít valamit. Mi fakton félévtől heti kétszer feleltünk a tételekből. Én az elején voltam, bele se néztem felelet előtt egyikbe sem, a címét se tudtam a tételeknek. Simám kialibiztem 28 pontot. Persze szóbelire me szeretném tanulni, ezt csak azért modtam, hogy tudd, nem egy félelmetes dolog.:) Amire viszont nagyon figyelj oda: meg kell csinálni felkészülésben eg feladatot, az 8 pontot ér. Általában nem nehéz feladat, a témához kapcsolódik. Kb olyan szintű, mint az írásbelin az első 4. Sőt, még könnyebb is.:)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!