Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyiket érdemesebb: PHD-t...

Melyiket érdemesebb: PHD-t csinálni vagy Msc-diplomával munkát keresni?

Figyelt kérdés

A PHD legalább 4 évig tart, és mindössze 100 ezer forint havonta, de utána jön a doktori cím és a magasabb pozíció a bértáblán.

A kérdésem viszont az, hogy jó munkahelyhez mindenképp javasolt-e a PHD elvégzése, vagy nem?

Molekuláris biológus szakon végeztem, a mesterképzésem már megvan.

2015. máj. 6. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Én a helyedben a phd-t választanám. Tanulj amíg csak tudsz.

Egyébként hány éves vagy?

2015. máj. 6. 20:38
 2/10 A kérdező kommentje:
25 éves.
2015. máj. 6. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Értem, akkor mindenképp a phd-t ajánlom.
2015. máj. 6. 20:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2015. máj. 6. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Meg lehet csinálni 3 év alatt is a Phd-t asszem ha már alapból járatos vagy a témában. Amúgy én is a Phd-t fogom választani én jövőre végzek, de ez attól is függ, hogy mit szeretnél, mert ha az iparban dolgozni akkor akár az Msc is elég lehet, de kutatóként kb kötelező a doktori.
2015. máj. 6. 21:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Van egy álláshirdetés egy gyógyszercégnél, ahol kutató-fejlesztő biológust keresnek felsőfokú végzettséggel, labortapasztalattal. (Viszont nem írják a PHD-t, tehát elvileg elég az Msc.)
2015. máj. 6. 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha nem érdekel a kutatás, akkor felesleges.
2015. máj. 7. 12:54
 8/10 A kérdező kommentje:

Dehogynem érdekel, de azt nem tudom, hogy pénz szempontjából érdemes-e már munkába állni, mert bár a PHD csak 100 ezer havonta, utána viszont jobb fizetést is kaphatok később, ha valahová fölvesznek.

Szóval félek, hogy ha "csak" Msc-vel vesznek fel vhová, akkor nem sokkal lesz több a fizetésem, mint maga a PHD.

Így a fizetésre meg nem ildomos rákérdezni...

Szerintetek mennyit keres egy kutató egy cégnél, ha nincs doktori fokozata, csak felsőfokú végzettsége?

2015. máj. 7. 17:12
 9/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha tényleg érdekel a kutatás, akkor menj el valahova dolgozni. PhD-t munka mellett is lehet csinálni, akkor valamilyen más szabályok vonatkoznak rád, mint azokra, akik főállásban csinálják. Jobb esetben még az is lehet (sőt, én inkább így képzelem el, bár nem vagyok benne biztos), hogy amit a munkád során kutatsz, abból tudod írni a doktori disszertációdat.
2015. máj. 9. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Hosszabb távon a PhD a kulcs mindenhez.
2015. máj. 14. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!