Nem lehetett volna akkor is ilyen röhejesen egyszerű a töri érettségi, amikor én 2012-ben megírtam?
Cserébe kaptunk egy elég nehéz irodalom szövegértést, meg egy k**va nehéz matekot...
Én inkább a 12 est írtam volna mindegyikből.
#5 jah olyan matek feladatok voltak benne nem?
Hagyjuk már, a vak is látja, hogy ez volt eddig bőven a legnehezebb.
Nem tisztem azt mondani, hogy amit én írok az volt a legnehezebb, mint sokan mások, de az irodalom meg matek az bőven az egyik legnehezebb volt idén, legalábbis a matek biztos.
A töri például egész könnyű volt.
7# azért ne felejtsük el hogy a legtöbb embernek nem a kettes a cél.
szerintem is könnyű volt a töri. az esszé témák is jól voltak. meg azért elég sok volt lehetett válogatni bőven. nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek egyikhez se volt köze. mert pl Szent Istvánról ott volt a három forrás. térképen az egyházmegyék és a vármegyék, uralkodási ideje , államalapítás stb.
ebből még nyílván nem lesz max pont, de volt azért segítség.
beadhattak volna olyan uralkodót akiről kevesebbet tud beszélni az átlag gimnazista.
az első felében a tesztek meg.. volt amit nem lehetett megcsinálni háttértudás nélkül, mert se a forrás se az atlasz nem mondta meg. de a legtöbb kérdésben egy kis szövegértéssel vagy térképelemzéssel lehett tudni:) pl a levantei és a hanza kereskedelem is be volt jelölve az atlaszban.
akkor a törökös kérdésben atlasz alapján beírtad a városokat. és utána kikerested a kronológiából, hogy melyik várra mi volt igaz. fogalmam se volt a témáról ott, de mégis meglett a 4 pont a javítókulcs alapján:)))
#9 Azt, hogy mikor írták alá azt én a kronológiából következtettem ki, mert nem volt leírva, de logikusan ki lehetett következtetni.
A többit meg a Kártyavár c. sorozatból tudtam xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!