Töri érettségin ha az esszéhez csak az évszámot és a helységet írom, akkor tényleg 0 pontot ér?
Nekem az egyik emeltes lány ezt mondta. Mert hogy akkor ennyi erővel mindenki szerezhetne az esszéknél 3*4 pontot (hisz ott a térkép), és így nem látja a tanár h megértettem a feladatot.
De ha csak annyi ugrik be???? :D
Hát ha az az esszé cím, hogy az első világháború és te csak annyit írsz oda, hogy: Európa 1914-1918, akkor tényleg ne számíts sokra.
Amúgy nem valami nehéz, szinte csak szövegértés az egész. Elhelyezed térben és időben, a forrás segítségével írsz pár összefüggést és már át is mentél.
Én el tudom képzelni, hogy tényleg nem kapsz rá pontot. Az első részben lehet ennyi elég válaszként, de egy esszénél esszét kell írni, nem két szót.
A tanár ebből valóban nem látja, hogy érted-e a feladatot, mivel a feladat soha nem egyenlő a témával. Mindig valamilyen konkrét szempont szerint kell megközelíteni, vagy konkrét összefüggésekre kell rámutatni. Ez nincs benne az atlaszban.
Ahhoz meg amúgy külön gratulálok, ha a felhasználható (és egyébként felhasználni kötelező) forrásokat, amik az esszékhez tartoznak, annyira sem tudod értelmezni, hogy 3-4 mondatot produkálj belőlük. Arra már járna pont.
Nem kell külön gratulálni, nyilván használnám a forrást, és láttam már töri esszét is. Nem csak annyit írnék oda, hogy Európa 1914-18, hanem mondatba foglalva, egy-két kulcsszóvak kibővítve, esetleg a forrást is használván...
Csak arra voltam kíváncsi, hogyha valaki csak annyit írna az esszébe h "Az első világháború nagyrészt eu-i frontokon zajlott 1914 és 1918 között" arra nem kapna pontot?!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!