Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Töri érettségin ha az esszéhez...

Töri érettségin ha az esszéhez csak az évszámot és a helységet írom, akkor tényleg 0 pontot ér?

Figyelt kérdés

Nekem az egyik emeltes lány ezt mondta. Mert hogy akkor ennyi erővel mindenki szerezhetne az esszéknél 3*4 pontot (hisz ott a térkép), és így nem látja a tanár h megértettem a feladatot.

De ha csak annyi ugrik be???? :D

2015. máj. 5. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Úgy kezded, hogy elhelyezed térben és időben. Ez már pont. Ennyi erőből minden benne van a térképben (majdnem).
2015. máj. 5. 15:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Én sem értem a logikáját, h ez miért lenne 0 pont..hiszen tényleg ez a kezdés...
2015. máj. 5. 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ha az az esszé cím, hogy az első világháború és te csak annyit írsz oda, hogy: Európa 1914-1918, akkor tényleg ne számíts sokra.

Amúgy nem valami nehéz, szinte csak szövegértés az egész. Elhelyezed térben és időben, a forrás segítségével írsz pár összefüggést és már át is mentél.

2015. máj. 5. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Én el tudom képzelni, hogy tényleg nem kapsz rá pontot. Az első részben lehet ennyi elég válaszként, de egy esszénél esszét kell írni, nem két szót.

A tanár ebből valóban nem látja, hogy érted-e a feladatot, mivel a feladat soha nem egyenlő a témával. Mindig valamilyen konkrét szempont szerint kell megközelíteni, vagy konkrét összefüggésekre kell rámutatni. Ez nincs benne az atlaszban.

Ahhoz meg amúgy külön gratulálok, ha a felhasználható (és egyébként felhasználni kötelező) forrásokat, amik az esszékhez tartoznak, annyira sem tudod értelmezni, hogy 3-4 mondatot produkálj belőlük. Arra már járna pont.

2015. máj. 5. 17:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem kell külön gratulálni, nyilván használnám a forrást, és láttam már töri esszét is. Nem csak annyit írnék oda, hogy Európa 1914-18, hanem mondatba foglalva, egy-két kulcsszóvak kibővítve, esetleg a forrást is használván...

Csak arra voltam kíváncsi, hogyha valaki csak annyit írna az esszébe h "Az első világháború nagyrészt eu-i frontokon zajlott 1914 és 1918 között" arra nem kapna pontot?!...

2015. máj. 5. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!