Matematika érettségi >> beugró >> 3. feladat? Ez böszmeség.
"Minden szekrény barna"
Ezt a mondatot kell tagadni. A megoldókulcs szerint: A minden tagadása "van olyan", és a barnét is tagadni kell. A megoldás tehát: "Van olyan szekrény, amelyik nem barna".
Szóval értem én, hogy gőzmozdony, de mi hajtja? Ez böszmeség. Valaki felsötétítene, hogy ez hogy jött ki?
"Nem minden szekrény barna"
Ez a tagadása. A mondat tartalmától függően a megfelelő helyre tesszük a tagadószót.
Nem szeretem, ha egy matematikus nyelvészkedik, nem neki való az.
No, de ezen még agyalok.
tényleg az A a jó megoldás, én is azt írtam
meg egyszer tanultunk matematikai logikát, ahol pont ilyeneket vettünk, hogy hogy kell matekosan tagadni stb
ha végiggondolod alaposan, tényleg az a jó
nem minden szekrény barna, ez a hétköznapi tagadása
ha ezt átfogalmazod, nem mindegyik barna, szóval van olyan ami nem barna
nem tudom most mennyivel érthetőbb :D
"Nem minden szekrény barna"
Ez is helyes, csak ilyen opció nem volt.
A matematikus nem nyelvészkedik, ez matematikai logika, nagyon fontos része a matematikának, csak éppen hétköznapi fogalmakkal példázták.
Fogadd el, hogy amíg neked ilyen szintű problémáid vannak a matekfeladatokkal, addig a feladatkitűző bizottság az, amelyik jobban ért hozzá, és tudja, hogy mi tartozik a követelményekbe, ezért ők a feladatkitűző bizottság és te a vizsgázó, és nem fordítva. Egyszerűen csak nem tudod egy feladat megoldását, ennyi.
Segítsetek, mert ehhez nem értek ehhez a matematikai-nyelvi logikához:
valóban _nem_helyes_ a "Nem minden szekrény barna."?
Vagy csak arról van szó, hogy a megadott mondatok között nem volt ott, hanem ott volt egy vele egyenértékű, ezért azt kellett választani?
(Tehát a "nem minden..." is lehetett volna?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!