Milyennek érzitek a mai magyar érettségit?
Szerintem elég nehéz volt, főleg a szövegértés feladatsora!
Novellaelemzés szövege bugyutának bizonyult, az érveléssel kapcsolatban sem volt minden világos.
Ti mit választottak?
/Az érettségi minden tantárgyból 25%-tól kettes, a magyar írásbeli ugye 100pont, annak a 25%-át kell teljesíteni, hogy egyáltalán mehessek szóbelizni, vagy 12%? Illetve, szóbelin akármilyen jó az írásbeli a 10%-ot teljesíteni kell, hogy érvényes legyen? - Köszönöm a segítséget előre/
Ti hogy érzitek, mennyire sikerült?
Igen, az én osztálytársaim is ezt mondták.
Volt egy táblázatos feladat.. csak beleolvastam, nem tudtam volna, de időm sem lett volna rá...
Szövegértés nekem is gondot okozott, a nem hivatalos szaktanári megoldás már fenn van, bízom benne hogy a javítókulcs engedékenyebb lesz, bár nem sokat számítana úgy érzem.
Novella elemzést választottam, próbáltam mindenre kitérni, 3 és 1/4 oldal lett, visszagondolva kicsit félek hogy nincs meg az 500 szó.
Szóbelizéshez 12%-ot kell teljesítened, de a szóbeli+írásbeli pontszámaidnak meg kell lenni a tantárgy max pontszámának a 25%-ának.
Én érvelést választottam, nekem 3 oldal lett pont. Sok minden kihagytam. Az 500 szó biztosan meg van.
Megnéztem a eduline-n a javítást, kb a fele lesz meg, nem tudtam befejezni az egész feladatsort, sajnos.
Én is úgytudtam, hogy szóbelihez 12% "elég" csak ott kell rákapcsolni, hogy a 150nek a 25%-ja is meglegyen! Köszi a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!