Kiegészítő emelt érettségi vizsga. Pontosan hogy van ez?
Nemrég jött meg a behívóm, ahol pontosan leírják, hogy mikor, hová kell menni.
De amikor előrehozott érettségit tettem, nekem már akkor nem volt tiszta, hogy van ez a szóbelik előtti megnyitó, meg az utána lévő lezáró beszéd. Mivel emeltet teszek, jóval előbb lesz a vizsgám, és június végén, teljesen külön épületben, külön időpontban meg lesz egy megnyitó- és egy záróbeszéd.
Most nekem azokra is el kell mennem? (Ott fogom megkapni a tanúsítványt?)
Egy másik érettségiző osztálynál leszek bent?
Pontosan, igen. De az is lehet, hogy egy olyan csoportban, ahol csupa emelt érettségiző van, bár ez ritkább. Érettségi vizsgabizottságok csak középszinten működnek, ott van teljes körű adminisztráció, ott tudják végigvinni a folyamatot a jelentkezés ellenőrzésétől a bizonyítvány vagy a tanúsítvány kiállításáig, ami elég nagy munka, és ez a munka nincs duplikálva.
emelt szinten összesen 3 részfolyamat zajlik:
-- megíratják veled a felügyelő tanárok az írásbelit
-- valaki névtelenül, csak egy kód ismeretében kijavítja az írásbelit, és ráír egy pontszámot
-- a tantárgyi bizottság leszóbeliztet, és a neved mellé ír egy pontszámot.
A vizsgabizottság fogja összerakni ezeket, osztályzattá változtatni, leadminisztrálni, kiállítani a bizonyítványt vagy tanúsítványt a te esetedben, meg még egy csomó háttérmunkát. Ezért van mindenki beosztva vizsgabizottsághoz, amely csak középszinten működik, és ezért kapod tőlük a tanúsítványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!