Mi várható az idei irodalom érettségin?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy megválaszolhatatlan kérdés, de akkor is, sokszor van hogy évfordulós személyek lesznek benne. Utánanéztem néhánynak, de nem találtam sok fontos személyt. Szerintetek?2015. máj. 3. 09:11
2/8 anonim válasza:
Ezt sose értettem. Novella vagy verselemzés, érvelés és vers összehasonlítás. Ha megtanulod mi alapján kell levezetni ezeket sztem nagyon mindegy hogy Petőfi vagy Jókai verset kapsz, esetleg egy arany balladával próbálnak megfingatni.
3/8 anonim válasza:
#2: ha a középszintűre gondol a kérdező, akkor jogos. Ha emelt szintűre, akkor nem, mert ott az első rész tényleg egy személyre összpontosít, és oda kell a tárgyi tudás.
4/8 anonim válasza:
Lehet akármelyik novellista, pl. Kosztolányi,
Szabó Dezső, Kaffka Margit,
5/8 anonim válasza:
Esetleg vlmi Nagy Lajos, Gábor Andor, Szép Ernő
novella
6/8 anonim válasza:
Költők közül talán Vörösmarty, Kölcsey,
Arany János
7/8 anonim válasza:
Ezt sose értettem, hogy miért kezdenek el az emberek találgatni, hogy ki lesz. Igazából teljesen mindegy. Ismeretlen műveket kapsz elemzésre, érvelésre, összehasonlítással. Ha olvastál is a szerzőről, akkor sem az a feladat, hogy róla írja, hanem a műről. Az életrajzást sehova sem kell leírni.
8/8 anonim válasza:
Szerintem olyasvalaki, akit orbán kedvel. Simán kinézem. Ha már a tankönyveket is képesek voltak átiratni. Biztos nem József Attila vagy Radnóti. Inkább valami nacionalista. Bármibe lefogadom. Töriből meg Antal, Rákosi, Mátyás, István. Külföldi töriből meg Sztálin, Hitler.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!