Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanárok! Ti elképzelhetőnek...

Tanárok! Ti elképzelhetőnek tartjátok a tanár-diák kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Most nem akarok ostoba válaszokat látni, csak szimplán kíváncsi vagyok, hogy egy tanárnak mi a véleménye erről. Vajon tényleg beletud-e szeretni tanítványába, vagy csak a fiatal kis fruskát látja benne, aki csak "arra" jó? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra, mert már több helyen is utánanéztem ennek a kérdésnek, és nagyon vegyes volt a közvélemény.

Szóval, tanárok, ti mit láttok egy-egy olyan diákban, akikhez közelebb kerültetek? Egyáltalán közelebb-e tudtok kerülni egy tíz évvel fiatalabb növendékhez, és tudtok-e vele barátságot, szerelmi, ill. testi kapcsolatot létrehozni?

2010. febr. 22. 19:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Simán! a volt sulimban rengeteg volt az ilyen... férfjes tánctanárnő két diákjával, igazgatóhelyettes asszony (akkor még 25 éves), aki elég jó pi.csa volt akkor, felvette a versenyt a 18 évesekkel. meg hát ott volt egy tesitanár is, aki minden évben kiszemelt magának vmi 12.-est. Úgyhogy ige, elképzelhető.
2010. febr. 22. 20:06
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudom, h létezik ez a dolog, meg vannak ilyen viszonyok, inkább arra lennék kíváncsi, hogy a férfitanárok mit gondolnak erről? Velük hogy esett meg, ha egyáltalán megesett, eltitkolták-e, vagy bevallották az érintett személynek érzéseiket.
2010. febr. 22. 20:11
 3/11 anonim válasza:
nekem a biosz tanárom jár egy régi tanítványával, de már több éve. ő volt az osztályfőnöke, és amikor elballagott összejöttek. bár gondolom már előbb, de csak akkor lehetett elmondani..
2010. febr. 22. 20:41
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Egy valamirevaló normális tanár nem kezd kapcsolatot a tanítványával. Ez ugyanis etikátlan lenne. Más kérdés, hogy a tanár is ember, van szeme, érzékei - lehet szerelmes egy diákjába, vagy vonzódhat hozzá. De ha kezdeményezi a kapcsolatot, vagy elfogadja a kezdeményezést, akkor elvágta magát a pályán. Szerintem meg kell várni, míg a diák elballag, aztán bármi lehet...
2010. febr. 25. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

már leírtam máshova is hogy:

a matektanárom tanította a biosztanáromat.. most a biosztanárom a matektanárom felesége és gyerekük is van már :)

2010. febr. 25. 22:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Bizony, ha nem csinálják elég okosan a tanár valóban elvágja magát a pályán!A kollégámnak sikerült!Szerelmesek lettek, de én nem kezdenék diákkal! Egyrészt nem is estem még kísértésbe, másrészt, meg többet ér a hivatásom! Igaza van annak, aki azt vallotta, hogy egy igazi tanárember elvből nem vállalna be egy ilyen kapcsolatot! Persze mindig vannak kivételek, mint ahogy ezt már említettem, a kollégám, és legjobb cimborám így talált rá a szerelemre! Ám, hogy egy másik példát vegyünk alapul, ott a kérdés ilyenkor, hogy mennyire bízunk meg abban a gyerekben, merthogy a diákok, azért még nem teljesen felnőttek, képesek-e felnőtt módjára bevállalni egy ilyen titkos kapcsolatot! Bár nem pártolom, de kell ehhez bizonyos fokú érettség, hogy inkognitóban,teljes titoktartásban hosszú ideig becsapd a környezetedet! Igen! Egy érett ember is követhet el hibákat, ha nem elég megfontolt, ha hagyja, hogy az érzelmei irányítsák!Mert, ha ez napvilágra kerül, akkor nyílván nem is érte meg, ha nem igaz érzelmek vezérlik cselekedeteinket! Hogy a kérdésedre válaszoljak, előfordulhat, de nem javaslom, hogy ilyen kapcsolatba bonyolódj! Ha mégis, akkor várd meg, amíg befejezed az iskolát! Ha nem tud rád várni, akkor nem is volt érdemes!
2010. febr. 26. 13:01
 7/11 anonim ***** válasza:

20:41

és még eggyütt vannak ?

2010. febr. 26. 13:29
 8/11 anonim válasza:
igen, még járnak..
2010. febr. 27. 23:16
 9/11 anonim ***** válasza:
felvidék ?
2010. ápr. 10. 18:24
 10/11 A kérdező kommentje:
miért lennék felvidéki?
2010. ápr. 10. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!