Emelt magyar érettségi tapasztalatok? Írásbelire ment el közületek valaki úgy, hogy nem nagyon tanult előtte?
Figyelt kérdés
Mekkora a bukásveszély, ha valaki nem készült fel rendesen?2015. máj. 2. 20:41
1/3 anonim válasza:
Hát én nem tudom, de aki közülünk emeltre készült bármiből is éjjel nappal arra tanult előtte, nyilván nem azért ment rá, hogy kettest szedjen belőle össze. Ahhoz nagyon okosnak, műveltnek kell lenni, hogy írásbelire ne is kelljen nagyon készülnie valakinek. Másrészt emelt magyarra komoly tárgyi tudás is kell. Ha nem is bukik meg az ember, sok értelme nem lesz az érettségijének. De ha valaki 0 tudással vág neki, akkor egyértelmű, hogy elvérzik.
2/3 anonim válasza:
én 2-3 hónapig jártam külön magyartanárhoz miatta. Tőle kaptam hozzá sok segédanyagot és sok töltelékinfót a művekről a stílusokról. Sok fogalmat magoltatott velem, ami kellett is hozzá. Meg a versfelismerős résznél is mondott pár tippet, hogy legalább a szerzőt stílus alapján hogyan tudom behatárolni. 72 %- ot értem el összességében.
3/3 anonim válasza:
Én a két utolsó napot tanultam át csak rá, de azt intenzíven, azalatt pedig átnéztem a négy évnyi törzsanyagot a füzetemben (persze a végére már egy nagy katyvasz lett az egész, de szerencsére annyira nem is kellett használnom). Szerintem a szövegalkotási feladatok nagy mértékben az érzéken is múlnak, az pedig szerencsére adott nálam. (Előtte való este néztem meg, hogy hogyan kell verset elemezni, mert alapórán sosem elemeztünk.)
78% lett, ami eszméletlenül jó ahhoz képest, amit vártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!