Mennyit tanultál a magyar érettségire? Mennyi idő alatt készültél fel rá? Hogy tanultál? Hányas lett? Jó tanuló vagy? Érdekel a magyar? Szereted a magyart?
Az írásbeli részére nem sokat. Igazából az elmúlt 4 évnyi fogalmakat, szerzők műveinek jellegzetességeit nem fogod tudni pár nap alatt a fejedbe verni. Műelemzést meg rongyosra gyakoroltatták velünk. Szövegértést is gyakoroltuk, de ott leginkább arra mentünk rá, hogy milyen hibákat lehet véteni, hogyan osszuk be az időt, stb. Oda inkább készség kell.
Szóbelire sokat tanultam. A tételeimet magamnak dolgoztam ki. És egy hetet legalább szántam rá, hogy bemagoljam, de úgy 4-5 tételre sajnos így se jutott idő, mert mellette bioszoztam is éjjel nappal.
Én jó tanuló voltam, bár nálunk nem volt túl nagy követelmény (szinte nem is volt, bár sokaknak felülmúlta a képességeit), ha tanultam 2-3 óránál többet azt is csak évente egyszer. Utálok egyébént tanulni, lusta is vagyok, és nehezen is megy, mert leginkább magolok.
Minden tantárgyat utáltam :D
92 % lett. De ez köszönhető annak is, hogy a tavalyi szövegértés nem volt túl kekeckedős.
Írásbelire semennyit. Profin érvelek, szövegértés is megy.
Szóbelire viszont igen. Arra pár napot.
Összességében 86% lett.
Nem érdekel a magyar, nem szeretem. A reál tantárgyak jobban tetszettek általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!