Emelt magyar érettségire elég azokat az alkotókat átnézni, akik az Oktatási Hivatal követelményei között szerepelnek?
Az első 3 részére gondolok a táblázatnak. :)
Kb. milyen eredményre számíthatok, ha csak őket nézem át, valamint a színház és dráma témájú anyagokat?
Arra már nincs időm, holnap nem leszek itthon, hétfőn meg már menni kell. :/
Na mindegy, csak ne bukjak meg...
A versfelismerés az buktató, mert vagy csak költőt kérnek (ami azért a stílusból felismerhető) vagy költőt és verscímet is.
Buktató még szerintem a különböző szakszavak és esetleg annak definiálása. A 3 szövegalkotásnál figyelj a tagolásra még a hivatalos levélnél is! :)
Hidd el menni fog, nem lesz olyan nehéz, ha képben voltál az órákon. Egy kettes sima ügy.
Köszönöm szépen a választ! :)
A fogalmak tényleg nehezek, azokra nem is tudom, hogyan készíthetném fel magam.
A versfelismerésnél bármilyen költő bármely verse előjöhet? Vagy csak a fontosabbaktól, és olyanok, amik benne vannak a szöveggyűjteményekben?
Hú, hát én már csak imádkozom.
De neked gratulálok, 60% fölött én már mennék a templomba hálát adni minden létező szentnek. :)
De leginkább magyar alkotóktól lehetnek versek, nem? Én azokat nézem át, akik abban a táblázatban benne vannak, de pl. ott van Janus Pannonius, Tóth Árpád, meg az ilyenek, akiket nem értem, miért nem írtak bele, és félek, hogy előkerülnek. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!