Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki piros mozaikos történel...

Valaki piros mozaikos történelem atlaszt kölcsönadna a történelem érettségi napjára?

Figyelt kérdés

Nagyon vigyáznék rá, meg minden, csak iszonyúan elkeseredett vagyok, mert senkitől nem tudok kölcsön kérni. :(

Csokival/sütivel/sörrel/akármivel tudnám meghálálni. (:

18L

2015. ápr. 30. 20:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy miért van oda mindenki a piros atlaszért. A kronológia és az évszámok azok bővítettek, de a térképek és a magyarázatuk hiányos.
2015. ápr. 30. 21:22
 2/14 anonim ***** válasza:
47%
Nincs ilyenem, de szerintem írd meg a városod, mert így biztos nem kapsz. (Amúgy meg közép érettségin direktbe évszámokra nem kérdeznek rá.)
2015. ápr. 30. 21:26
 3/14 A kérdező kommentje:

Budapest.

Hiába nem kérdeznek évszámot, részletesebb kronológiából könnyebb esszét írni, ezért lenne rá nagyon szükségem.

2015. ápr. 30. 21:42
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Hát, azért annyival nincs kibővítve, hogy az egész esszédet kinézd belőle.. :D
2015. ápr. 30. 21:44
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Kronológiából hogy a jó fenébe írsz esszét? Nincs is olyan esszé téma, ami kifejezetten arra menne rá, hogy történéseket írjál le egymás utánban. Nem fogsz te abból esszét írni. Ha atlaszra akarsz alapozni az már régen rossz. Hidd el, ha tudod, akkor nem fogod lapozgatni, kb ki se fogod nyitni, ha meg közöd nincs hozzá, akkor meg hiába nézegeted.
2015. ápr. 30. 23:43
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
Bocsi, ez off lesz, de muszáj beleszólnom: szerintem teljesen igaza van a kérdés kiírójának, ne próbáljátok meg bepánikoltatni. Én körülbelül 10 évszámot, ha tudtam pontosan fejből a tavalyi érettségimen, akkor sokat mondok, a többit mind az atlaszból néztem ki. És mégis ötös lett :)
2015. máj. 1. 00:58
 7/14 anonim ***** válasza:

[link]

Keresgélj. Ha nekem piros lenne, szívesen kölcsön adnám.

2015. máj. 1. 09:16
 8/14 anonim ***** válasza:
43%

"Bocsi, ez off lesz, de muszáj beleszólnom: szerintem teljesen igaza van a kérdés kiírójának, ne próbáljátok meg bepánikoltatni. Én körülbelül 10 évszámot, ha tudtam pontosan fejből a tavalyi érettségimen, akkor sokat mondok, a többit mind az atlaszból néztem ki. És mégis ötös lett :)"

A történelem lényege nem az évszám magolás. Pár éve emelten 93%-om lett és az egész érettségiben kb 4-5 pontnyi évszámos kérdés volt. Miért hiszi azt mindenki, hogy a történelem csak évszámok magolgatásából áll?

2015. máj. 1. 17:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerencsés mindkét típusú (mozaik és cartographia) atlaszt bevinni, mert előbbiben sokkal jobb és bővebb a kronológia, utóbbiban pedig a térképek sokkal jobbak.

A mozaikosból pedig valóban lehet jóformán esszét írni, plusz a térképből persze. Akik okoskodnak, hogy ha ilyet nem tudsz fejből, úgyse tudod megcsinálni, azok nem látták még azt az atlaszt. Én se akartam elhinni, de bakker, az évszámokhoz van előzmény, következmény, ki mikor mit csinált, kinek a mije után stb. Ne parázz, kérdező, menni fog az :)

2015. máj. 1. 17:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Arra azért baromira kíváncsi lennék, hogy hogy írsz az ipari forradalomról esszét a kronológiát használva :D Az nem esszé, ha leírsz időrendbe 3 találmányt.
2015. máj. 1. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!