Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar diplomával külföldön...

Magyar diplomával külföldön mik az esélyek?

Figyelt kérdés
Jövőre diplomázom és utána mindenképpen külföldre szeretnék menni dolgozni.Érdekelne, hogy akiknek ez sikerült azoknak mik a tapasztalataik?Mely országokban érdemes próbálkozni?Ugyanolyan értéke lesz a magyar diplomának külföldön is?Országot is írjatok!
2010. febr. 22. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen diploma. Orvosi diplomával pl bárhol tárt karokkal fogadnak, de a jogit más országban nem tudod hasznosítani:)
2010. febr. 22. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Attól függ milyen szak.

Gazdasági diplomával, reál tárgyakkal, orvosival, informatikával, mérnökivel külföldön is egész jól el lehet helyezkedni. Bár a magyar egyetemek eléggé hátul vannak a rangsorban, (80-100) és az is a Corvinus meg az ELTE.

Viszont a bölcsészt és a jogot azt felejtsd el. Kint semmire sem mész velük...

2010. febr. 22. 12:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Gazdasági diploma.Egyébként 3 nyelven beszélek,és jövőre tervezek még egy OKJ-s végzettséget is.Az nagy előny szerintetek ha már dolgoztam kinnt az adott országban?
2010. febr. 22. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Villamosmérnökként 10 éve élek német területen. Abszolút meg vagyok elégedve, szakmailag megállom a helyem.
2010. febr. 22. 12:29
 5/5 anonim válasza:

Nekem is gazdasági diplomám van, relativ egy jo nevü suli :) + 5 OKJ-s végzettségem m eg 3 év munkatapasztalat..most elküldtem csak ma 10 önéletrajzot,..meg még küldök naponta ennyit mindenhováá,..ha májusig semmi reakcio , akkor nem huzom tovább az idöt, megyek mosogatni angliába :S ...de megtanulom a nyelvet és ha megéri visszajövök, vagy ha már tényleg jol tudom a nyelvet akkor meg ottmaradok vagy másik országba megyek,...folyamatosan fejlődni kell..szerintem, nem szabad leállni,...

Én érettségi után szereztem a OKJ-s végzettségeet, de tudtam a suli végén hogy kell a diploma és beiratkoztam egy levelezős fösulira...igy elvileg tanultam , de 1,5 évig tartott mig munkát találtam!!! aztán elvégeztem a sulit és párhuzamosan mellette dolgoztam..

szoval most adok magamnak egy esélyt,..de 2 honapnál nem többet,!!

mire várjak??

2010. márc. 15. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!