Bináris szöveg. Valaki el tudná magyarázni, vagy tudna valamit linkelni, hogy hogyan is kellene átírnom egy szöveget binárisból normálisra?
Huh, lehet kicsit elnéztem, már nem tudom, hogy ez most bináris vagy valamelyik másik-e.. nem értek hozzá sajnos. De mondjuk ezt hogy írnám át betűbe? 01110000
Ha elmagyaráznád megköszönném, a többit megcsinálnám én. :)
Aha... Hát, igazából ilyen számsorozat akkor írható át betűkké, ha a betűkhöz vannak hozzárendelve számok. Ilyen betű-szám párokat tartalmazó kódtáblákból rengeteg van, de szerintem mondjuk nézd az ASCII-táblát ( [link] ).
A bináris számsorozatot 8 számjegyenként el kell választani, ezek a nyolcasok reprezentálnak egy karaktert. A linkelt táblázat sajnos nem tartalmazza a karakter bináris formáját, úgyhogy ezt át kell számolnod 10-es számrendszerbe (a táblázat első oszlopaiban van a 10-es számrendszerbeli alak ), és megnézni, hogy a kapott számhoz melyik karakter tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!