Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Félreértettem-e ezt a kérdést?

Félreértettem-e ezt a kérdést?

Figyelt kérdés

Kérvényeztük a tanévhalasztásomat egészségügyi okok miatt, amit el is fogadtak, viszont továbbra is részt kell vennem az óráimon. A következő rendelet vonatkozik erre:

"56. §182 (1) A tanulót, ha egyéni adottsága, fejlettsége szükségessé teszi, a szakértői bizottság véleménye alapján az igazgató mentesíti

a) az érdemjegyekkel és osztályzatokkal történő értékelés és minősítés alól, és ehelyett szöveges értékelés és minősítés alkalmazását írja elő,

b) a gyakorlati képzés kivételével egyes tantárgyakból, tantárgyrészekből az értékelés és a minősítés alól.

(2) Az érettségi vizsgán az (1) bekezdés b) pont szerinti tantárgyak helyett a tanuló - a vizsgaszabályzatban meghatározottak szerint - másik tantárgyat választhat.

(3) Szünetel a tanulói jogviszonya annak, akinek engedélyezték, hogy tanulmányait megszakítsa, vagy akit fegyelmi határozattal a tanév folytatásától eltiltottak."

A harmadik pont vonatkozik az esetemre. Nekem egyértelműnek hat, hogy mostantól megszűnik a következő évig a jogviszonyom, miszerint se megjelennem nem kell, és persze a diákigazolványom, stb. is érvénytelenné válik időszakosan. Félreértettem volna?

2015. ápr. 20. 19:21
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!