Szerintetek megéri az orvosit elvégezni vagy elég a mentőtiszti?
Remélem egy kis motivációt tudok adni én is.😀 19 éves vagyok, egyetemista. Az életmentés egy álom nekem. Nagyon szeretnék mentőtiszt lenne, a pontom az bőven megvolt hozzá, mégis mást választottam, mert úgy éreztem, hogy fiatal vagyok hozzá, engem 19-20 évesen ne vigyenek patológia gyakorlatra...22 éves leszek, mire a jelenlegi szakot befejezem és tervezem, hogy utána elkezdem a mentőtisztit, mert szerencsére a jelenlegi szakom diplomájával tudok olyan munkát végezni, amit lazán megcsinálok, miközben a mentőtisztin tanulok. Meg mire elkezdem, addigra már lesz egy fogalmam arról, hogy mennyit kell tanulni, milyen egy zh, milyen egy vizsgaidőszak, már benne vagyok és szerintem ez egy nagy előny azokkal szemben, akik akkor kezdik el az első diplomájukat.
Ha most mentőtisztire járnék, akkor csúszás nélkül 22 évesen végeznék. 22 évesen munkába állni egy ilyen fontos szakmában, hivatásban, életeket menteni, felelősséget vállalni mindenért, ami a helyszínen és a mentőben történik...ilyen fiatalon megterhelő. Inkább elkezdem 22-23 évesen, mikor már tudom, hogy biztosan szeretném ezt csinálni, mivel, ha addigra nem múlik el a csodálat a hivatás felől, akkor igenis, érdemes tenni érte, és akár 30 évesen is beülnék az iskolapadba, attól függ, hogy mikor érzem magam késznek rá. Keresztanyukám 48 éves és most kezdi majd el az Msc-t, mert szeret tanulni és fejleszteni magát. Túl idős hozzá? Nem hiszem. Ha szeretné, akkor csinálja, lehet ekkorra érett meg benne a gondolat, hogy mostmár bírni fogja. Ja, és egyébként a BA képzést kettő 2-4 éves kisgyerek mellett csinálta meg 30 évesen, munka mellett és jelesre végzett. Úgyhogy sose késő elkezdeni,főleg ha ez az, amit szeretnél csinálni,akkor könnyebb is tanulni. Nyilván egy orvosi másabb, mert drágább, önerőből szinte lehetetlen, ha nem vagytok milliomosok.😀 Amúgy meg sose árt, ha a mentőzés mellett még értesz máshoz is, mert simán lehet, hogy egy durvább eset után a felmondásodat fogod írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!