Hova menjek tovább, ha nem vesznek fel gyógyszerészetire?
Ha külföld is számításba jöhet, akkor a biológiát tudom javasolni, mondjuk labor szakiránnyal. Ausztriában kapós.
Ugyanígy a kémiát is szeretik kinnt.
Itthon pedig informatika, valamilyen mérnök, BCE/PTE/BGF gazdmen/számvitel.
Eü karon van még ápoló, mentőtiszt is, ha nem vagy finnyás.
Mondjuk menj vegyészmérnöknek. Esetleg kémia alapszakra és utána elvégzed a vegyész msc-t is.
Vagy osztatlan tanárképzésre is jelentkezhetsz, ha érdekel a tanári szakma (kémia tanárból hiány van, mellé választhatsz matekot, fizikát vagy biológiát, ezek jól passzolnak a kémia mellé).
Igazából nem tudom hogy mi érdekel, most hirtelen ezek jutottak eszembe alternatívaként.
Vegyészmérnök,biomérnök,élelmiszermérnök, kémia alapszak.
Én mindenképpen ilyen helyre mennék, és esetleg 1 évvel később megpróbálnám újra a gyógyszerészetit.(ha elsőre nem jön össze) és nem esnél ki a suliból, tanulnád a kémiát stb
ha minden álmod az, hogy gyógyszerész legyél akkor halassz egy évet, mint mindenki más. Én az orvosi miatt tettem ezt, de másodjára 1 ponttal csúsztam le, és akkor már betudtam annak, h valamiért így kell lennie, de nagyon bántana a mai napig ha nem próbáltam volna legalább 1x újra!
ha nem érzel annyi hivatástudatot, csak a kémia esetleg biosz vonzz, akkor a vegyészmérnök, biomérnök (gyógyszergyárba nagyon keresik őket!) kémia bsc-t javasolnám
Ha gyógyszerész akarsz lenni , akkor gyógyszerész legyél. Ne érd be mással. Ha elsőre nem sikerül , akkor egy évet tanulsz és majd sikerül másodjára. Amúgy meg felesleges lenne elkezdeni mást , mert ha a gytk az álmod , akkor mást nem fogsz szeretni. És szerintem egyetemet csak úgy lehet elvégezni , ha szívvel-lélekkel akarod , és hiszel magadban.
Üdv.: Egy gyógyszerészhallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!