Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most akkor honnan indult az...

Most akkor honnan indult az 1929-es világgazdasági válság?

Figyelt kérdés

Készülök az emelt töri érettségire, és eléggé felbosszant hogy minden egyes témakört vagy 5 féle változatban találom meg. A világgazdasági válságra épp 3 féle verziót írnak a könyveim:

-A mezőgazdaságból indult, majd onnan kiterjedt a bankszektorra, majd az iparra

-Az iparból indult, onnan terjedt rá a tőzsdére

-A pénzügy terén

Melyik az igazi?

2015. ápr. 10. 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben a vizsgán meg szoktam jegyezni hogy melyik könyv melyik verziót írja. Aztán jelest kaptam rá. Valószínű azért mert látták hogy belemélyedtem ha ennyi könyv verzióját tudom.
2015. ápr. 10. 11:50
 2/3 TappancsMancs ***** válasza:
pénzügyből - aztán kihatott más területekre is
2015. ápr. 12. 19:01
 3/3 A kérdező kommentje:
A túltermelés következtében zuhantak az árfolyamok, azért omlott össze a pénzügy, ezért én azt kizárnám, biztos nem a bankszektorból indult. Azonban a mezőgazdaságban kezdődött el a terménytúlkínálat, mert a szigorú vámpolitika miatt nem tudtak a gazdák exportálni. Az iparnál is hasonló zajlott le. Középszintre elég az, hogy a pénzügyből indult, de emelt-re picit jobban át kell látni a folyamatokat.
2015. ápr. 13. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!