Hegesztő vs egészségügyi asszisztens? Pro és kontra?
Továbbtanulás előtt állok, egyetem nem jött össze viszont szeretnék még valamit tanulni, a hegesztő és valamilyen eü. szakma érdekel (pl fogászati assz.,képalkotó assz.)
Melyekre van nagy igény( pl úgy hallottam hogy fogászati asszisztensekből telített a piac)
Egészségügyi pálya hátrány : Bánni fogod ,hogy nem hegesztő felé mentél.
Hegesztő hátrány : Bánni fogod, hogy nem egészségügyire mentél
Fogászati asszisztenst ajánlom. Az ápoló, mentőápoló több év. A gyógyszertári asszisztens viszont még azoknál is több: 2 év gyakorló + 1 év asszisztens + 2 év gyakorlat + 0,5 év szakasszisztens. Képalkotó sem rossz, feltéve ha nem gyakorló lett már az is. Mert akkor muszáj a ráépülőt is, ami megint legalább 1 év.
Fogászati pedig 2 év, de sok helyen 11 hónap. Utána még elvézed a dentálhigiénikust és külföldön kapós leszel megfelelő nyelvtudás mellett persze.
Egészségügyi asszisztens is ajánlható (2 év / 11 hónap), de csak ha elvégzel utána legalább egy db, kb. 5 hónapos ráépülőt.
Heggesztőt nem ajánlom. Én nem értek hozzá, de apukám épp ma beszélte le róla az unokaöcsémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!